Bug Hunting Session
Bug 55741 - PRINTING check box and option box without color of background area
Summary: PRINTING check box and option box without color of background area
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: LibreOffice (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Print
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-10-07 20:01 UTC by Pierre C
Modified: 2017-09-02 22:11 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Test Kit (30.78 KB, application/zip)
2012-10-10 05:23 UTC, Rainer Bielefeld Retired
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Pierre C 2012-10-07 20:01:08 UTC
Step to reproduce :

place a check box on a sheet

modify background color to blue for example

print preview -> you can see de BgColor 

print -> the back ground color is not printed

export to pdf you can see the background color....

expected behavior : the background color is printed printpreviwed

tested on different versions of libo (3.5 & 3.6) OS Seven/XP
Comment 1 Rainer Bielefeld Retired 2012-10-10 04:48:23 UTC
[Reproducible] with parallel installation of Master "LOdev  3.7.0.0.alpha0+   -  ENGLISH UI / German Locale  [Build ID: 747ecb]"  {tinderbox: @16, pull time 2012-10-08 09:46:32} on German WIN7 Home Premium (64bit) with separate User Profile for Master Branch. Color for background area around check box and option box missing in printout (FreePDF), but shown in PDF export.
Reproduced with CALC / WRITER, others not tested.
Works fine for background color IN text box.

In WRITER background color is shown correctly in page preview , but not in print preview.
In CALC and DRAW background color is not shown in page preview, and not in print preview.
Impress not tested.

Already broken with LibO 3.3.3 and also AOOo 3.4.1 (only CALC tested), so problem seems inherited from OOo
Comment 2 Rainer Bielefeld Retired 2012-10-10 05:23:09 UTC
Created attachment 68374 [details]
Test Kit
Comment 3 Pierre C 2012-10-10 17:19:02 UTC
May this bug51756 be link to this one ?

as problems seems to be the same 

what you see is not what y printprewiew and is not what you print

(wysinwypainwyp) ;o(
Comment 4 Norbert X 2013-03-03 16:50:06 UTC
Bug is still exists in 3.5.7.2.
Comment 5 retired 2013-03-03 17:05:34 UTC
nrbrtx@gmail.com: Could you test LO 4.0 and see if this issue is still valid?
Comment 6 QA Administrators 2015-02-19 15:38:04 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Pierre C 2015-02-20 09:40:28 UTC
Hi With LO 4.5.0alpha+ 

The behaviour as changed a little

When print preview, I don't see the background colour
On printed doc, the background colour isn't present to

Both should be present as in exported PDF
Comment 8 QA Administrators 2016-02-21 08:36:56 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 QA Administrators 2017-03-06 15:40:22 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice 
(5.2.5 or 5.3.0  https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and 
your operating system, and any changes you see in the bug behavior
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave 
a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3)

http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to "inherited from OOo";
4b. If the bug was not present in 3.3 - add "regression" to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: http://webchat.freenode.net/?channels=libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug-20170306