Bug Hunting Session
Bug 56506 - 50%+ entries in menus are marked with special character carets, menus unreadable after installation of current GE version via SYNAPTIC
Summary: 50%+ entries in menus are marked with special character carets, menus unreada...
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Installation (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.6.2.2 release
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium critical
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-10-28 22:07 UTC by Dirk Haar
Modified: 2014-08-04 16:15 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Dirk Haar 2012-10-28 22:07:04 UTC
50%+ entries in menus are marked with special character carets, menus unreadable after installation of current GE version via SYNAPTIC.
When opening a spreadsheet, even column characters and line numbers are missing,
C J N Y AC, AJ, AN, AY, BC, BJ, BN, BY, CA-CH, and others are readable,
line 3,4,5, 13,14,15,23,24,25 are readable...

What is missing or went wrong in installation?

I had the same problem after installating manually from LO.org download,
so deinstalled all of it and tried with synaptic.

I need LO!

I'm using a fresh and stable Xubuntu 12.10 German.
Comment 1 Dirk Haar 2012-10-28 22:18:03 UTC
Cut and paste from "about LO":

Version 3.6.2.2 (Build ID: 360m1(Build:2))

Visible is only one caret per character.
Comment 2 Dirk Haar 2012-10-29 00:06:09 UTC
same for
3.6.2.2 RC2 (from xubuntu repositories)
and

Version 3.6.2.2 (Build ID: da8c1e6), manually installed via new download form libreoffice.org.

The menu entries which can not be read differ from time to time and start to start.
Comment 3 Dirk Haar 2012-10-30 19:14:08 UTC
Einen Workaround habe ich hier gefnuden:
http://forum.ubuntuusers.de/topic/libre-office-kann-menues-nicht-lesen/#post-4860477

Ich hatte als Systemstandardschrift "Open Sans" eingestellt,
die in allen anderen Programmen fehlerfrei in Mneüs angezeigt wird.
Ich verwende jetzt "DejaVu Sans Book" (andere gehen auch), das Problem ist 
auch bei laufendem LO sofort weg.

Der Ersatz durch Nimbus (wie im Artikel oben genannt) war für mich keine Option,
da bei Umstellung deutlich wird, dass zumindest bei dieser und einigen anderen Fonts die Menüs "condensed" (also schmlaer als normal) angezeigt werden.

Da sollte doch bitte mal jemand einen Blick drauf werfen,
es kann ja nicht so sein, dass LO dem Nutzer vorschreibt,
welche Schrift er zu verwenden hat.

Auch im Blick auf Hilfsprogramme für Sehbehinderte
(und daranhängend das Renommeé!) könnte das problematisch sein.
Comment 4 bfoman (inactive) 2013-03-04 14:05:34 UTC
Is this still an issue in the latest stable release?
Comment 5 Joel Madero 2013-12-20 15:27:22 UTC
Marking as NEEDINFO. Please provide clear steps on how to reproduce and an image would be nice so we can see what you see.

Once you provide steps and give us an attachment, and verify that it's still an issue with latest stable release, mark as UNCONFIRMED and we'll go from there.


Thanks for helping!
Comment 6 QA Administrators 2014-07-08 17:29:23 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least 6 months. Please provide the requested information as soon as possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the wiki located here: 
https://wiki.documentfoundation.org/QA/FDO/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the bug is ready to be confirmed.


Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team
Comment 7 QA Administrators 2014-08-04 16:15:25 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and a lack of information which is needed in order to accurately reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest your bug against the latest release. If the issue is still present in the latest stable release, we need the following information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating system and the latest version of LibreOffice that you have confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED and we will attempt to reproduce the issue. 
Please do not:
a) respond via email 
b) update the version field in the bug or any of the other details on the top section of FDO