Bug 56856 - Incorrect cell size in a 2 column table with resized pictures
Summary: Incorrect cell size in a 2 column table with resized pictures
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Writer-Tables
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-11-08 07:12 UTC by Jon Grossart
Modified: 2019-08-10 08:09 UTC (History)
0 users

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Document showing incorrect cell size (20.55 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2012-11-08 07:12 UTC, Jon Grossart
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Jon Grossart 2012-11-08 07:12:01 UTC
Created attachment 69676 [details]
Document showing incorrect cell size

I was making a document where I'm putting resized pictures into a table in order to make a row of figures. Since the pictures are too big, I'm resizing them down to fit the size I want.

If I use a > 2 column table, the pictures still fill the row I've placed them in, and everything works are expected. If I use a 2 column table, everything works as expected until both pictures are resized. After that, the cell row isn't sized to the pictures anymore and they float over the table.

Steps:
1) create a default 4x2 table
2) insert picture into each cell
3) resize each picture to 2" (keep ratio)
4) everything works

1) create a default 3x2 table
2) insert picture into each cell
3) resize each picture to 2" (keep ratio)
4) everything works

1) create a default 2x2 table
2) insert picture into each cell
3) resize each picture to 2" (keep ratio)
4) cell size doesn't match picture size

I've attached a document that shows the problem behavior. It is 100% reproducible.
Comment 1 Jon Grossart 2012-11-08 18:53:11 UTC
I verified it also happens in happens in Ubuntu 12.10 with LO 3.6.2.2.
Comment 2 Jorendc 2013-02-10 23:38:33 UTC
Thanks for reporting!

I can reproduce this behavior using Mac OSX 10.8.2 and LibreOffice Version 4.1.0.0.alpha0+ (Build ID: 042e4606a64233299fdc02d9df32329c452d96d)
TinderBox: MacOSX-Intel@3-OSX_10.6.0-gcc_4.0.1, Branch:master, Time: 2013-02-07_23:25:41.

Following [1] I mark this as 'minor medium'

Kind regards,
Joren

[1] https://wiki.documentfoundation.org/images/0/06/Prioritizing_Bugs_Flowchart.jpg
Comment 3 Jon Grossart 2013-07-30 21:37:18 UTC
Still not working in 4.1.0
Comment 4 Jon Grossart 2015-01-26 09:05:38 UTC
Still not working in 4.3.5
Comment 5 Jon Grossart 2015-12-20 22:45:30 UTC
Tested at present in LibO 5.0.4 (64-bit, Win10 64-bit).

Also tested LibO 3.3.0 and it was present.
Comment 6 QA Administrators 2017-01-03 19:54:57 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Jon Grossart 2017-01-04 02:21:14 UTC
Still present in 5.2.4 x64 on Windows 10.
Comment 8 Jon Grossart 2017-06-05 19:20:55 UTC
Still present in 5.3.3 64-bit.
Comment 9 QA Administrators 2018-06-06 02:46:20 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Jon Grossart 2019-08-10 08:09:25 UTC
Still present in 6.3.0.4.