Bug Hunting Session
Bug 56863 - : Default empty bitmap fill for areas not consistent on all OS (Linux: black; Win/Mac: white)
Summary: : Default empty bitmap fill for areas not consistent on all OS (Linux: black...
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: LibreOffice (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
unspecified
Hardware: All Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2012-11-08 10:13 UTC by Michael Zaugg
Modified: 2013-07-02 05:33 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Testcase that shows the effect of the different empy bitmap handling (112.01 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2012-11-08 10:13 UTC, Michael Zaugg
Details
Document with LO Win: No/transparent Background (198.94 KB, image/png)
2012-11-08 10:16 UTC, Michael Zaugg
Details
Document with LO Ubuntu: black background (389.88 KB, image/png)
2012-11-08 10:17 UTC, Michael Zaugg
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Michael Zaugg 2012-11-08 10:13:17 UTC
Created attachment 69684 [details]
Testcase that shows the effect of the different empy bitmap handling

Problem description:
The default empty bitmap fill for an area is not consistent on all OS. On Ubuntu its black on Mac and Win its white. In OpenOffice its always white.

This is a interoperability problem: If a user creates a text-box on Win/Mac it looks good. If he opens the document on Ubuntu the text-box has suddenly a black background. The other way around  (Ubuntu→Win/Mac) it works.

I have not tried to reproduce it on other Linux distributions then Ubuntu.


Steps to reproduce:
1. Create a new slide or document on Windows or Mac.
2. Make a text-box, add some text.
3. Edit 'Area'. Under 'Fill' choose 'Bitmap' → 'Blank'
4. Save the document.
5. Open the Document on Ubuntu.


I attached testcase to illustrate the problem.


Current behavior:
On Ubuntu (all LO versions) the fill is black on Win and Mac the fill is white. In OpenOffice the fill is always white.

Expected behavior:
Same empty bitmap fill on every OS.


Platform (if different from the browser): 
Ubuntu (all)
Comment 1 Michael Zaugg 2012-11-08 10:16:26 UTC
Created attachment 69685 [details]
Document with LO Win: No/transparent Background
Comment 2 Michael Zaugg 2012-11-08 10:17:53 UTC
Created attachment 69687 [details]
Document with LO Ubuntu: black background
Comment 3 Joel Madero 2013-07-02 05:33:47 UTC
Seems to open correctly with 4.2 master build and 4.1 RC1 using Bodhi Linux

Marking as WFM

If this bug still appears for you with version 4.1 or newer please set bug to UNCONFIRMED and we will investigate.

Thanks for the report!