Bug 61633 - VIEWING: Drawing objects anchored to paragraphs inside frames display incorrectly
Summary: VIEWING: Drawing objects anchored to paragraphs inside frames display incorre...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.0.3 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: Shapes
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-02-28 20:05 UTC by bram.wayman
Modified: 2019-11-12 03:32 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Example of the bug as originally explained. (16.22 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2013-02-28 20:07 UTC, bram.wayman
Details
Second attempt at attaching the file. (16.76 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2013-03-01 20:00 UTC, bram.wayman
Details
Tenor Change (19.21 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2013-03-01 22:07 UTC, Jacques Guilleron
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description bram.wayman 2013-02-28 20:05:54 UTC
The subject line says it all. Please see the attached document. When I open this file, all the colored bars appear on top of each other at the bottom of the page text area; when I call up the print preview and then close it, they appear normally again.
Operating System: Windows 7
Version: 4.0.0.3 release
Comment 1 bram.wayman 2013-02-28 20:07:35 UTC
Created attachment 75710 [details]
Example of the bug as originally explained.
Comment 2 Brenda Granados 2013-03-01 15:48:26 UTC
Hi, would you please try attaching the document again? It doesn't open for me.
Comment 3 bram.wayman 2013-03-01 20:00:10 UTC
Created attachment 75755 [details]
Second attempt at attaching the file.

Maybe something went wrong during the upload, I don't know.
Comment 4 Jacques Guilleron 2013-03-01 22:04:32 UTC
Hello bram.wayman,

I confirm the behavior you describe. The text area is anchored to Page while the others are anchored to paragraphs. For me, since a long time, we cannot mix the anchors without this issues. I don't know why. Perhaps is it time to fix this very old bug. The surprise here is to refind the correct behavior by preview. I join a workaround to show this is the case. I did some changes to your document. I set text area anchored to paragraph I get by repeating the last blank one down to the text area. That's all. I know this not very clean but this work.

Regards.

@Brenda: You can download this text/plain document by your "Save as" of your navigator. You will get correct .odt document by this way.

Jacques Guilleron
Comment 5 Jacques Guilleron 2013-03-01 22:07:12 UTC
Created attachment 75760 [details]
Tenor Change
Comment 6 QA Administrators 2015-04-19 03:21:44 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Buovjaga 2015-06-16 17:42:02 UTC
Confirmed.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 80ec99db4325a439a8a3f1d420d0a80f8bf9c439
TinderBox: Win-x86@62-merge-TDF, Branch:MASTER, Time: 2015-06-16_00:00:20
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 8 QA Administrators 2017-09-01 11:17:57 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Thomas Lendo 2018-11-11 18:38:50 UTC
Still reproducible.

Version: 6.2.0.0.alpha1+
Build ID: afbfe42e63cdba1a18c292d7eb4875009b0f19c0
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: de-DE (de_DE.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded
from today
Comment 10 QA Administrators 2019-11-12 03:32:38 UTC
Dear bram.wayman,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug