Bug Hunting Session
Bug 64102 - Unicode Bengali Bold word spacing is wrong
Summary: Unicode Bengali Bold word spacing is wrong
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.0.3 release
Hardware: All All
: medium major
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-05-01 09:29 UTC by Akash
Modified: 2017-03-01 12:09 UTC (History)
0 users

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screen shot of the problem (129.92 KB, image/jpeg)
2013-05-01 09:29 UTC, Akash
Details
This is the document used to generate the screen shot. (13.37 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2013-05-01 09:30 UTC, Akash
Details
Screen shot of the problem (129.92 KB, image/jpeg)
2013-05-01 09:33 UTC, Akash
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Akash 2013-05-01 09:29:21 UTC
Created attachment 78704 [details]
Screen shot of the problem

Words in bold are wider than non-bold, yet the spacing between bold words is the same as non-bold words.

Please see screenshot. Note that MS Word handles the spacing correctly so I do not believe it is a problem with the fonts themselves.
Comment 1 Akash 2013-05-01 09:30:34 UTC
Created attachment 78705 [details]
This is the document used to generate the screen shot.
Comment 2 Akash 2013-05-01 09:33:44 UTC
Created attachment 78706 [details]
Screen shot of the problem
Comment 3 Jan Koberstein 2013-06-26 21:44:31 UTC
Hello Akash,

I can confirm, that the word spacing is shortened and the words run together with
OS: Win7 Home Premium 32bit, LibO version: 4.1.0.1 (Build ID: 1b39567) and
OS: Win7 Home Premium 32bit, LibO version: 3.6.6.2 (Build ID: f969faf).

In my opinion the commas are displayed correctly with the above mentioned versions.

Regards,
Jan Koberstein
Comment 4 QA Administrators 2015-04-19 03:23:06 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Akash 2015-04-21 11:32:49 UTC
The bug is still present in Libreoffice 4.3 on Windows 8.
Comment 6 QA Administrators 2016-09-20 09:33:33 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Akash 2017-03-01 12:09:42 UTC
Everything looks fine now.

LibreOffice Version: 5.3.0.3 (Portable)
Build ID: 7074905676c47b82bbcfbea1aeefc84afe1c50e1

Windows 10 Pro.

Thanks for everyone's work!

CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.2; UI Render: GL; Layout Engine: new; 
Locale: en-US (en_US); Calc: CL