Download it now!
Bug 64876 - FORMATTING: Header / Footer of RTF does not show correctly as it contains text sharing the same area as the body of the text
Summary: FORMATTING: Header / Footer of RTF does not show correctly as it contains tex...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.0.3 release
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:rtf
Depends on:
Blocks: RTF
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-05-22 17:44 UTC by lduchon
Modified: 2019-02-11 03:40 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Sample document with the issue (67.21 KB, application/rtf)
2013-05-22 17:44 UTC, lduchon
Details
MSWordViewer (67.72 KB, image/png)
2014-08-07 18:35 UTC, Alexandr
Details
minimum test case with word 2013 (41 kb) (41.61 KB, application/rtf)
2018-02-10 06:38 UTC, Mike
Details
minimum test case with word 2007 (36 kb) (36.37 KB, application/rtf)
2018-02-10 06:39 UTC, Mike
Details
minimum test case with WPS office (22 kb) (22.83 KB, application/rtf)
2018-02-10 06:39 UTC, Mike
Details
screenshot word 2013 minimum test case (78.34 KB, image/png)
2018-02-10 06:43 UTC, Mike
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description lduchon 2013-05-22 17:44:23 UTC
Created attachment 79676 [details]
Sample document with the issue

Attached document.RTF file renders incorrectly LibreOffice 4.0 Writer (on Windows).
The reason seems to be header (or footer) that is used as a "side-text" to the body of the document.
This results into unreadable document.
Comment 1 Thomas van der Meulen 2013-05-23 18:15:19 UTC
Thank you for your bug report, I can reproduce this bug running LibreOffice 4.0.3.3 on Mac osx 10.8.3. it looks like some text disapered and it is alle moved.
Comment 2 Alexandr 2014-08-07 18:35:39 UTC
Created attachment 104245 [details]
MSWordViewer

Reproducible with LibreOffice 4.2.5 and 4.3.1.1 on Debian. I attach a screenshot of MS Word Viewer as a reference representation.
Comment 3 QA Administrators 2015-09-04 02:48:55 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Alexandr 2015-09-19 17:26:09 UTC
In Libre Office 5.0.1 some text is moved to the second page.
Comment 5 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-10 01:08:12 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 QA Administrators 2017-01-03 19:39:30 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Mike 2018-02-10 06:37:39 UTC
Still present in 

Version: 6.1.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: b1069ea6f25daa268eb4358d5ea20094b46ef347
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2018-02-06_23:49:25
Locale: de-DE (de_DE); Calc: group

I made three minimum test cases from the sample document. They all have the same content, but differ in size. Word 2013 (41 kb), Word 2007 (36 kb) and WPS Office (22 kb).
Comment 8 Mike 2018-02-10 06:38:43 UTC
Created attachment 139749 [details]
minimum test case with word 2013 (41 kb)
Comment 9 Mike 2018-02-10 06:39:17 UTC
Created attachment 139750 [details]
minimum test case with word 2007 (36 kb)
Comment 10 Mike 2018-02-10 06:39:55 UTC
Created attachment 139751 [details]
minimum test case with WPS office (22 kb)
Comment 11 Mike 2018-02-10 06:43:21 UTC
Created attachment 139752 [details]
screenshot word 2013 minimum test case
Comment 12 QA Administrators 2019-02-11 03:40:00 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug