Bug Hunting Session
Bug 66217 - Wrong formatting when pasting as HTML for a text copied from Notepad++ (win only)
Summary: Wrong formatting when pasting as HTML for a text copied from Notepad++ (win o...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: LibreOffice (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.3.3 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
: 71705 (view as bug list)
Depends on:
Blocks: HTML-Paste
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-06-26 17:00 UTC by access2godzilla
Modified: 2019-03-18 21:39 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
clipboard contents of HTML format (1.41 KB, text/html)
2014-01-28 13:43 UTC, Maxim Monastirsky
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description access2godzilla 2013-06-26 17:00:41 UTC
Steps to reproduce:

1. Copy a syntax highlighted file (such as a C++ source file) from Notepad++ by selecting text and right click -> Plugin commands -> Copy text with syntax highlighting

2. Paste in LO.

Expected results:

The formatting is the same as appears in Notepad++.

Observed results:

Wrong formatting with no colouring.

Notes:

Other applications like MS Office and Thunderbird etc. have the correct formatting.
Comment 1 access2godzilla 2013-07-02 13:35:23 UTC
The "Paste Special" > "Formatted text [RTF]" prints the colours well but does not yield the background colours.
Comment 2 tommy27 2014-01-25 10:08:19 UTC
please attach a test Notepad++ file with the features needed to reproduce the bug.
Comment 3 retired 2014-01-27 10:16:13 UTC
OS: windows, since Notepad++ is a win only app.
Comment 4 Dennis Roczek 2014-01-27 22:20:53 UTC
*** Bug 71705 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 5 Maxim Monastirsky 2014-01-28 13:41:24 UTC
Confirmed with master under Windows 7. The problem is only with HTML clipboard format, not with RTF (like in comment 1).
Comment 6 Maxim Monastirsky 2014-01-28 13:43:23 UTC
Created attachment 92926 [details]
clipboard contents of HTML format

I'm attaching the HTML data put to clipboard by Notepad++
Comment 7 Urmas 2014-01-28 16:42:47 UTC
Probably related to 59770?
Comment 8 Maxim Monastirsky 2014-01-28 20:27:22 UTC
(In reply to comment #7)
> Probably related to 59770?
Both happen because LO prefer HTML clipboard format over RTF, but probably the bugs in the HTML handling code are different.
Comment 9 Joel Madero 2015-05-02 15:42:23 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Buovjaga 2015-06-20 15:58:12 UTC
(In reply to access2godzilla from comment #1)
> The "Paste Special" > "Formatted text [RTF]" prints the colours well but
> does not yield the background colours.

Tested with Notepad++. RTF paste is ok. Don't have any file with bg colors in syntax hilite.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 3ecef8cedb215e49237a11607197edc91639bfcd
TinderBox: Win-x86@62-merge-TDF, Branch:MASTER, Time: 2015-06-19_23:16:58
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 11 QA Administrators 2016-09-20 10:11:57 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice 
(5.1.5 or 5.2.1  https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and 
your operating system, and any changes you see in the bug behavior
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave 
a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3)

http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to "inherited from OOo";
4b. If the bug was not present in 3.3 - add "regression" to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: http://webchat.freenode.net/?channels=libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug-20160920