Bug Hunting Session
Bug 66327 - Pie chart with gaps between cells shrinks size after exiting editing
Summary: Pie chart with gaps between cells shrinks size after exiting editing
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Chart (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.0.3 release
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Chart
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-06-28 14:44 UTC by mal
Modified: 2019-05-04 12:54 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Vanilla 4.1 RC1 whilst editing (187.24 KB, image/png)
2013-07-02 17:58 UTC, mal
Details
Vanilla 4.1 RC1 after editing (199.84 KB, image/png)
2013-07-02 17:59 UTC, mal
Details
Attachement vanilla 4.2 b2 (101.22 KB, image/png)
2013-12-18 14:48 UTC, mal
Details
Screenshot from LO 6.3 (67.77 KB, image/png)
2019-05-04 12:54 UTC, Roman Kuznetsov
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description mal 2013-06-28 14:44:02 UTC
If you create a pie chart from cells that are not next to each other
the chart shrinks down to a tiny size when you stop editing it. 

Double click on the chart to edit it and it pops back up to it's normal size

Other chart types don't seem to be effected

openSuse 12.3 and 12.2 
LO 4.0.3 and 4.1 RC1
Comment 1 Michael 2013-07-02 10:34:37 UTC
Hi,

thanks for reporting.
I tried to reproduce it with LO 4.1.0.1 on Ubuntu 13.04 as you described but the pie chart does not shrink when stopping to edit it here.
Can you attach an example document to this bug report so that we can look into it?

Setting the bug to needinfo for now.
Comment 2 mal 2013-07-02 10:45:21 UTC
Maybe it only happens on open/Suse I haven't got anything else to test it on

see

https://bugzilla.novell.com/show_bug.cgi?id=827332

I put the bug there as well as I wasn't sure who I should report it to.
Another poster put a picture of what happens 

M
Comment 3 mal 2013-07-02 17:58:56 UTC
Created attachment 81899 [details]
Vanilla 4.1 RC1 whilst editing

This is on openSuse 12.3 KDE 4.10.5
Comment 4 mal 2013-07-02 17:59:45 UTC
Created attachment 81900 [details]
Vanilla 4.1 RC1 after editing
Comment 5 Michael 2013-07-03 04:17:45 UTC
Hi,

I can now reproduce this bug. As soon as you use labels as well it does not shrink. That is why I missed it earlier, sorry for this.

Reproduced with LO 4.1.0.1 on OSX 10.8.4 so setting platform to all.
Earliest LO version tested with this bug 4.0.0.3 so setting version to this.

Not reproducible with LO 3.6.7.1
Comment 6 Tomaz Vajngerl 2013-07-03 07:51:45 UTC
Usually if the chart shrinks means that an exception occurred somewhere in chart code. In this case also the legend is not drawn, which looks to me that the code exited before getting to the legend drawing code. Looks like pie chart can not handle non-continuous data ranges well.
Comment 7 Muthu 2013-07-25 10:11:29 UTC
Fixed this as 
http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/core/commit/?id=1543cf5eb67810108e87e8ea73f08d51223a9957

Please test this on nightly builds
Comment 8 Michael 2013-08-11 15:40:01 UTC
Confirmed that it is fixed with:
4.2.0.0.alpha0+
Build ID: fe842b034fb5f9b3a8444f66cc51f12464444ca9

Thanks.
Comment 9 mal 2013-12-18 14:47:37 UTC
This seems to be back with 4.2 beta 2
Comment 10 mal 2013-12-18 14:48:52 UTC
Created attachment 90930 [details]
Attachement vanilla 4.2 b2
Comment 11 Muthu 2013-12-18 15:00:51 UTC
Looks like a missing chart - a different bug or a regression, I am assuming.
[I can confirm that the chart is missing for me though - all the pie chart types]
Comment 12 mal 2013-12-18 15:03:29 UTC
I have a similar one in bug 72559 
Are they related ?
Comment 13 Muthu 2013-12-19 10:27:22 UTC
yes, that would be the problem.
I would suggest leaving this fixed and waiting for bug 72559 to get fixed before reopening (or working on) this one.

(In reply to comment #12)
> I have a similar one in bug 72559 
> Are they related ?
Comment 14 Joel Madero 2014-11-06 16:18:20 UTC
Setting to ASSIGNED as that seems more appropriate. REOPENED means that the bug was claimed FIXED at some point - that's not the case here.
Comment 15 Xisco Faulí 2016-09-14 15:50:14 UTC
Hi Muthu,
I'm setting this ticket back to NEW as it has been inactive for more than 3
months.
Feel free to assign it back to you if you're still working on this.
Regards
Comment 16 Xisco Faulí 2017-07-13 10:30:35 UTC
Setting Assignee back to default. Please assign it back to yourself if you're
still working on this issue
Comment 17 QA Administrators 2018-07-14 02:44:54 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 18 Roman Kuznetsov 2019-05-04 12:53:55 UTC
don't repro very small size of pie chart in

Version: 6.3.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 7ca7d61dc25f409e209b3a432c7f07469b17e316
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; VCL: win; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2019-05-03_23:08:41
Locale: ru-RU (ru_RU); UI-Language: en-US
Calc: CL

but I see three items in the legend instead two. Looks as second item equal zero and pie chart looks good but it has wrong legend.
I think it's another bug (or may be not a bug?)
Comment 19 Roman Kuznetsov 2019-05-04 12:54:30 UTC
Created attachment 151176 [details]
Screenshot from LO 6.3