Bug 72646 - EDITING : CMIS no connection to GDrive
Summary: EDITING : CMIS no connection to GDrive
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 98416
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.0.0.alpha0+ Master
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: CMIS
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-12-12 16:14 UTC by sophie
Modified: 2016-03-14 12:26 UTC (History)
11 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description sophie 2013-12-12 16:14:51 UTC
When setting the connection GDrive, the Repository list is not populated
Steps to reproduce under Writer:
- Unable the File Open/Save LibreOffice dialogs in the Options
- File > Open > click on the button with 3 dots
- In the dialog that open, give a Name
- in the Type list, select CMIS
- Click on the Refresh button in front of Repository
- In the dialog that open, give you gmail address and password, click OK
--> The repository should be populated with Google Drive, but nothing appears
So it's impossible to finish the connection. If you try to click again on the Refresh button, nothing happens, the button is now inactive until the next session.
Version: 4.2.0.0.beta2
Build ID: 1a27be92e320f97c20d581a69ef1c8b99ea9885d and Ubuntu 13.10 64bit

It has been reported to work under Windows 7/64 & Version: 4.2.0.0.beta2
Build ID: 1a27be92e320f97c20d581a69ef1c8b99ea9885d
It was working with a master version in november when I tested it first - Sophie
Comment 1 Julien Nabet 2013-12-12 20:08:08 UTC
On pc Debian x86-64 with master sources updated today or 4.2 sources updated some days ago, I got:
"Nonexistent file" when clicking "Refresh".

I noticed this:
warn:ucb.ucp.gio:25503:1:ucb/source/ucp/gio/gio_content.cxx:378: ignoring GError "Operation not supported" for <>
warn:ucb.ucp.gio:25503:1:ucb/source/ucp/gio/gio_content.cxx:378: ignoring GError "Operation not supported" for <>

Cédric: put you in cc since you might be interested in this cmis bug.
Comment 2 Julien Nabet 2013-12-12 20:17:12 UTC
Ok, I put OpenDataSpace as Server Type + https://cmis.cloudoku.com/atom for Binding Url, then I got the dialog user/password after having clicked Refresh button.

I entered a valid login/password but had "The specified device is invalid" (see https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=72277)
Comment 3 Cédric Bosdonnat 2013-12-12 20:30:53 UTC
(In reply to comment #2)
> Ok, I put OpenDataSpace as Server Type + https://cmis.cloudoku.com/atom for
> Binding Url, then I got the dialog user/password after having clicked
> Refresh button.
> 
> I entered a valid login/password but had "The specified device is invalid"
> (see https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=72277)

That one specific thing should be the same problem than bug 72277.
Comment 4 Thomas van der Meulen 2014-02-14 16:57:38 UTC
Thank you Sophie for pointing me to this bug,
I can reproduce this bug running: Version: 4.2.1.1
Build ID: d7dbbd7842e6a58b0f521599204e827654e1fb8b
mac osx 10.9.1 

@Cao Cuong Ngo: Do you have an idea why this isn't working?
Comment 5 M Henri Day 2014-02-14 21:49:35 UTC
I can confirm Sophie's bug for 4.2.0.4 (Build ID: 420m0(Build:4)) on (64-bit) Linux Mint 16....

Henri
Comment 6 Edmund Laugasson 2015-05-27 17:15:33 UTC
Using 64-bit Linux Mint Cinnamon 17.1 with 4.0.4-040004-generic kernel
LibreOffice version: 5.0.0.0.beta1
Build ID: 0a16c3dda4150008d9be6f24cbd15ac198d116d3
Locale: et-EE (et_EE.UTF-8)

Allowing LibreOffice menus but still not possible to connect - the "OK" button is just greyed out. Also there is a question - what to write to the "Repository" and "Path" fields.
The button in the end of "Repository" shows refresh button and once it even asked login but using the username with or without "@gmail.com" in the end does nothing. But "OK" remains greyed out regardless if I pressed that reload button and once even entered credentials.
Comment 7 Edmund Laugasson 2015-05-27 17:20:43 UTC
Using 64-bit DEB-version of LibreOffice 4.4.3.2 40m0(Build:2) do not see the Google Drive choice in CMIS dialog.
Comment 8 Mihkel Tõnnov 2015-10-01 11:50:30 UTC
This is not working for me either with LibO 5.0.2 (Mageia 5, 64-bit RPMs from TDF). I have two-step verification enabled for my Google account - could that cause this?
Comment 9 Giuseppe Castagno (aka beppec56) 2016-03-11 15:41:00 UTC
(In reply to Mihkel Tõnnov from comment #8)
> This is not working for me either with LibO 5.0.2 (Mageia 5, 64-bit RPMs
> from TDF). I have two-step verification enabled for my Google account -
> could that cause this?

Google 2Fa is not implemented in LO, see bug 97898, comment 10.
Comment 10 Giuseppe Castagno (aka beppec56) 2016-03-14 08:32:30 UTC
Daily masters are not Google Drive enabled, this one:

<http://dev-builds.libreoffice.org/daily/master/Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF/gdrivetest2/LibreOfficeDev_5.2.0.0.alpha0_Linux_x86-64_deb.tar.gz>

It's a special version of master build specifically created to check bug 98416.
It probably fixes this bug as well.

Note that there's still bug 87938 (two-factor auth for gdrive not working) - so if you want to test, you have to disable two-factor authentication temporarily.

At <http://dev-builds.libreoffice.org/daily/master/Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF/gdrivetest2> rpms are available as well.
Comment 11 Yousuf Philips (jay) (retired) 2016-03-14 12:26:24 UTC
Closing this as its a duplicate, which has just been fixed.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 98416 ***