Bug 72823 - FILEOPEN: PPTX Transparent % background not imported
Summary: FILEOPEN: PPTX Transparent % background not imported
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
unspecified
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
QA Contact:
URL:
Whiteboard: Confirmed:4.2.0.1:OSX
Keywords:
: 77146 (view as bug list)
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-12-18 08:16 UTC by Geoffrey
Modified: 2016-12-18 07:41 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Example slides (1.40 MB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)
2013-12-18 09:06 UTC, Geoffrey
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Geoffrey 2013-12-18 08:16:59 UTC
When opening a PPTX file created in Microsoft PowerPoint 2010 with LibreOffice Impress, the transparent background is not imported. When using a black image background with high transparency, text gets unreadable because transparency is not imported in Impress.
Comment 1 Geoffrey 2013-12-18 09:06:28 UTC
Created attachment 90912 [details]
Example slides
Comment 2 retired 2013-12-29 12:25:54 UTC
Confirmed:4.2.0.1:OSX

While when opening the file with MS PPT 2010 the 2nd slide has a transparent background, opening with LO that is not the case. > NEW.
Comment 3 retired 2013-12-29 12:26:29 UTC
Geoggrey which Operating system + Exact version of LO are you using?
Comment 4 Geoffrey 2013-12-29 18:57:36 UTC
Thanks for confirming this bug.

Operating system tested:
Windows 8 x64

LibreOffice:
Version: 4.2.0.1
Build ID: 7bf567613a536ded11709b952950c9e8f7181a4a
Comment 5 tommy27 2014-10-18 12:01:24 UTC
bug still reproducible under Win7x64 using LibO 4.3.2.2 and 4.4.0.0.alpha0+
Build ID: 3e2bd1e4022e25b77bcc8eba5e02c1adc57008a1
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2014-10-16_01:04:13
Comment 6 tommy27 2015-06-02 07:35:28 UTC
probably Bug 91668 is a dupe or a similar issue
Comment 7 Xisco Faulí 2015-08-20 09:36:47 UTC
*** Bug 77146 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 8 Xisco Faulí 2015-08-20 09:41:49 UTC
Problem still present in

Version: 5.0.0.5
Build ID: 1b1a90865e348b492231e1c451437d7a15bb262b
Locale: es-ES (es_ES)

on Windows 7 (64-bit)
Comment 9 QA Administrators 2016-09-20 10:25:44 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Xisco Faulí 2016-12-17 21:40:15 UTC
No longer reproducible in

Version: 5.4.0.0.alpha0+
Build ID: 634589b340316ba64b731b4d923c1056be415494
CPU Threads: 4; OS Version: Linux 4.8; UI Render: default; VCL: gtk3; 
Locale: ca-ES (ca_ES.UTF-8); Calc: group

Closing this as RESOLVED WORKSFORME
Comment 11 tommy27 2016-12-18 07:41:18 UTC
Bug 91668  is still alive, so it wasn't a dupe