Bug Hunting Session
Bug 73707 - EDITING: Report-Builder - Conditional Print Expression isn't saved for Shapes
Summary: EDITING: Report-Builder - Conditional Print Expression isn't saved for Shapes
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Base (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on: 87430
Blocks: Database-Reports-Builder
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-01-16 16:44 UTC by Robert Großkopf
Modified: 2019-06-10 18:07 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Package with a database and a folder with a graphic. See bug-report for details. (80.86 KB, application/zip)
2014-01-16 16:44 UTC, Robert Großkopf
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Robert Großkopf 2014-01-16 16:44:16 UTC
Created attachment 92237 [details]
Package with a database and a folder with a graphic. See bug-report for details.

Download the attached *.zip-file.
Start the report "Shape_conditional_print_not_saved".
You could see a blue shape after every row.
Open the report for editing.
Mark the row.
Have a look at the properties of the row.
Change the value for "Conditional Print Expression" to [Platz]=10
Save the report.
Close the report and test - the same result.
Now reopen the report for editing and have a look for the "Conditional Print Expression" of the shape - there is nothing to see.

The report "Shape_group_conditional_print" shows how it should look like - the group-footer is shown with the same conditional print expression.
The report "graphic_conditional_print_saved" shows how it is saved and works with a graphic control.

This bug appears since LO 3.3.0 beta1, so I set the Version to "Inherited From OOo"

My test-system: OpenSUSE 12.3 64bit rpm Linux, LO 3.3.0beta1, LO 4.1.4.2, LO 4.2.0.rc2
Comment 1 Buovjaga 2014-11-09 14:44:28 UTC
I could reproduce with Win 7 64-bit 4.3.3.2.
Windows 4.4 alpha is strangely crashy with Base: I could not start the report, LibO hanged.
Comment 2 Alex Thurgood 2015-01-03 17:38:04 UTC Comment hidden (no-value)
Comment 3 QA Administrators 2016-01-17 20:01:49 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Robert Großkopf 2016-01-18 20:06:38 UTC
Bug still exists in LO 5.1.0.2, OpenSUSE Leap 42.1 64bit rpm Linux.
Comment 5 QA Administrators 2017-03-06 13:43:37 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Robert Großkopf 2017-03-06 15:44:53 UTC
Bug still exists in LO 5.3.1.1, OpenSUSE Leap 42.1 64bit rpm Linux.
Comment 7 Howard Johnson 2018-04-18 17:23:34 UTC
Still exists in 6.01
Comment 8 QA Administrators 2019-04-19 03:01:13 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Robert Großkopf 2019-04-27 07:40:08 UTC
Bug still exists in LO 6.2.3.2, OpenSUSE Leap 15 64bit rpm Linux.
Comment 10 Michael 2019-06-10 18:07:50 UTC
Found the same here.  

Furthermore, a normal label having a "Conditional Print Expression" and a non-white background is shown without label-text, if the condition's result is false. In this case the label should not be shown at all!

LO-Version: 6.1.5.2, Build ID: 90f8dcf33c87b3705e78202e3df5142b201bd805
kUBUNTU 18.04