Bug 73819 - Format Page does not save settings for Print "Objects/graphics" "Charts" "Drawing objects" and "Zero values" in XLS
Summary: Format Page does not save settings for Print "Objects/graphics" "Charts" "Dr...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.1.3.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: XLS
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-01-20 03:50 UTC by osunnex
Modified: 2017-07-30 12:18 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description osunnex 2014-01-20 03:50:30 UTC
"Objects/graphics" "Charts"  "Drawing objects" and "Zero values" are ticked by default in the Format Page dialogue, "Sheet" tab.
I unticked all these items because I do not want them to print but when the document is saved the original defaults get ticked again.
Initially encountered this in saving in .xls format. Tried saving as .ods .odt and .xlt all with same result. Likewise if I save with FILE/"Save as Template..."
Each time I open one of these saved files I find that the page format for these items has been reset to default - all ticked.
Comment 1 Joel Madero 2014-02-26 02:18:55 UTC
Tested on:
Ubuntu 13.10, LibreOffice 4.3 master (built today) and 4.1.5.3

Both worked as expected, saved the documents as ods, closed them, reopened them, and the values remained unchecked.

Marking as WFM

Please test on a current release and use a fresh profile (backup your current user profile in ~/.config/libreoffice and then delete the main one so that you start with a fresh profile).

If you still see the problem please provide clear reproducible steps (exact steps), provide a test document which you have unchecked the values and they appear checked for you, and tell us what operating system you are running then mark the bug as UNCONFIRMED.


Thanks for reporting
Comment 2 osunnex 2014-02-26 06:31:11 UTC
Thank you for responding.
I tried deleting my profile per your instruction and also I tried 
reinstalling Libreoffice in Synaptic Package Manager but the bug still 
exists in my copy of Libreoffice.
However I note that version 4.1.5.3 whereas 4.1.3.2 is the version that 
Ubuntu presently installs.
I am using Ubuntu 13:10 64-bit (fully updated) - see screen-shots below.

Do I need to wait until Canonical releases version 4.1.5.3 in an update 
or can I install it now? (and if so, how to install)

Thank you so much
Owen







On 26/02/14 15:18, bugzilla-daemon@freedesktop.org wrote:
> Joel Madero <mailto:jmadero.dev@gmail.com> changed bug 73819 
> <https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=73819>
> What 	Removed 	Added
> Status 	UNCONFIRMED 	RESOLVED
> Resolution 	--- 	WORKSFORME
> CC 		jmadero.dev@gmail.com
>
> *Comment # 1 <https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=73819#c1> 
> on bug 73819 <https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=73819> from 
> Joel Madero <mailto:jmadero.dev@gmail.com> *
> Tested on:
> Ubuntu 13.10, LibreOffice 4.3 master (built today) and 4.1.5.3
>
> Both worked as expected, saved the documents as ods, closed them, reopened
> them, and the values remained unchecked.
>
> Marking as WFM
>
> Please test on a current release and use a fresh profile (backup your current
> user profile in ~/.config/libreoffice and then delete the main one so that you
> start with a fresh profile).
>
> If you still see the problem please provide clear reproducible steps (exact
> steps), provide a test document which you have unchecked the values and they
> appear checked for you, and tell us what operating system you are running then
> mark the bug as UNCONFIRMED.
>
>
> Thanks for reporting
> ------------------------------------------------------------------------
> You are receiving this mail because:
>
>   * You reported the bug.
>
Comment 3 Joel Madero 2014-02-26 07:23:25 UTC
Well - I really doubt it is related to the version. That being said - let me get another tester involved and we'll move from there
Comment 4 Arnaud Versini 2014-03-02 17:53:37 UTC
Confirmed on 4.2.1.1 with XLS format. Not in opendocument.
Comment 5 Joel Madero 2015-05-02 15:42:58 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Buovjaga 2015-06-21 10:29:56 UTC
Still repro.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 3ecef8cedb215e49237a11607197edc91639bfcd
TinderBox: Win-x86@62-merge-TDF, Branch:MASTER, Time: 2015-06-19_23:16:58
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 7 QA Administrators 2016-09-20 10:09:59 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice 
(5.1.5 or 5.2.1  https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the version of LibreOffice and 
your operating system, and any changes you see in the bug behavior
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave 
a short comment that includes your version of LibreOffice and Operating System

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3)

http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to "inherited from OOo";
4b. If the bug was not present in 3.3 - add "regression" to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: http://webchat.freenode.net/?channels=libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug-20160920