Bug 82696 - Wrong color in Windows checkboxes (classic visual style)
Summary: Wrong color in Windows checkboxes (classic visual style)
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.3.0.4 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium trivial
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-08-16 07:51 UTC by Urmas
Modified: 2019-10-11 20:45 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screenshot (549 bytes, image/png)
2014-08-16 07:51 UTC, Urmas
Details
Screenshot (192.60 KB, image/png)
2018-07-15 08:17 UTC, Mike
Details
Screencast (854.00 KB, video/avi)
2018-07-26 14:57 UTC, Mike
Details
screenshot check boxes classic theme (209.06 KB, image/png)
2018-07-26 14:57 UTC, Mike
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Urmas 2014-08-16 07:51:17 UTC
Created attachment 104713 [details]
Screenshot

LO control above, native one below.
Comment 1 QA Administrators 2015-09-04 02:49:22 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 2 QA Administrators 2016-09-20 10:29:04 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 Mike 2018-07-15 08:16:26 UTC
I can not reproduce it.

I tested it with Win 7

Version: 6.2.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 4b7ce45c2384fdd65c17ab18036899cd76577254
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2018-07-14_01:26:50
Locale: de-DE (de_DE); Calc: group threaded

LOs check boxes it looked like MS specifies it:

https://docs.microsoft.com/en-us/windows/desktop/uxguide/ctrl-check-boxes

Maybe this happens with older versions of Win, but that aren't supported anymore?

IMHO, I think it's right to set it to WORKSFORME
Comment 4 Mike 2018-07-15 08:17:34 UTC
Created attachment 143555 [details]
Screenshot
Comment 5 Adolfo Jayme 2018-07-21 22:59:36 UTC
@Mike: you need to test the *Classic* visual style, as stated in OP’s screenshot and this bug’s description.
Comment 6 Mike 2018-07-26 14:55:58 UTC
I'm sorry for not being accurate enough. :-( 
I didn't know that classic theme/mode was still available in Win 7 via 'Personalize' menu. 

The issue seems fixed though.

I tested classic theme with:  

Version: 6.2.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 715fcaff01ed048c52c69264a7a0fb773dd57b32
CPU threads: 4; OS: Windows 6.1; UI render: default; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2018-07-21_02:21:27
Locale: de-DE (de_DE); Calc: group threaded

I magnified it and made a screenshot and -cast. They're attached.

Skipped Win 8 and 10, b/c there are only unofficial hacks, that make them more or less resemble classic theme.

@Adolfo: It would be nice, if you just have a look at this to see if it's a WORKSFORME. :-)
Comment 7 Mike 2018-07-26 14:57:03 UTC
Created attachment 143787 [details]
Screencast
Comment 8 Mike 2018-07-26 14:57:50 UTC
Created attachment 143788 [details]
screenshot check boxes classic theme
Comment 9 QA Administrators 2019-07-30 03:12:47 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Thomas Lendo QA 2019-10-11 20:45:39 UTC
Closing as WFM according to comment 6.