Download it now!
Bug 84025 - EDITING: strange highlight of text while writing in tables
Summary: EDITING: strange highlight of text while writing in tables
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.4 release
Hardware: Other All
: low minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: ImpressDraw-Tables
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-09-18 02:56 UTC by Marco polo
Modified: 2019-12-03 14:21 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
short video of the bug (1.33 MB, video/mp4)
2014-09-18 02:56 UTC, Marco polo
Details
Example file that has the bug (28.46 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2014-10-04 13:50 UTC, Marco polo
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Marco polo 2014-09-18 02:56:01 UTC
Created attachment 106472 [details]
short video of the bug

Problem description: 
Every time I write inside a table a strange highlight stripe appears over the text, it does not have a regular behavior, It appears and disappears with a non-sense behavior. 


Steps to reproduce:
1. create a table
2. write on it 
3. ....

Current behavior: hightlight text appears

Expected behavior: Not to have any highlight

              
Operating System: Ubuntu
Version: 4.3.1.2 release
Comment 1 Owen Genat (retired) 2014-09-28 07:59:21 UTC
(In reply to comment #0)
> 1. create a table

Please indicate in greater detail /how/ the table is created in the presentation. Insert > Table? Pasting in a table from Writer or a selection of cells from Calc? There are numerous ways to create a table in Impress. If a sample document with a table already included could be provided that would help. Status set to NEEDINFO. Please set back to UNCONFIRMED once the request information is provided. Thanks.
Comment 2 Marco polo 2014-10-04 13:50:48 UTC
Created attachment 107324 [details]
Example file that has the bug
Comment 3 Owen Genat (retired) 2014-10-05 03:02:44 UTC
Thanks for providing the example ODP. Tested under GNU/Linux using:

v3.3.4.1 OOO330m19 Build: 401
v3.4.6.2 OOO340m1 Build: 602
v3.5.7.2 Build ID: 3215f89-f603614-ab984f2-7348103-1225a5b
v3.6.7.2 Build ID: e183d5b
v4.0.6.2 Build ID: 2e2573268451a50806fcd60ae2d9fe01dd0ce24
v4.1.6.2 Build ID: 40ff705089295be5be0aae9b15123f687c05b0a
v4.2.6.3 Build ID: 3fd416d4c6db7d3204c17ce57a1d70f6e531ee21
v4.3.2.2 Build ID: edfb5295ba211bd31ad47d0bad0118690f76407d
v4.4.0.0.alpha0+ Build ID: 65277f994ae25d930c15aebba0ed19f8de0abba1 TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@46-TDF, Branch:master, Time: 2014-09-29_19:47:20

In all cases the behaviour as described and shown in the video is observed. It may relate to the table design, because applying a table design causes the flickering paragraph highlight behaviour to cease. Status set to NEW. Version set to 3.3.4.
Comment 4 QA Administrators 2015-10-14 19:57:34 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Buovjaga 2016-01-29 16:44:01 UTC
Repro weird hilite.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.2.0.0.alpha0+
Build ID: 259c1ed201f4277d74dfd600fed8c837cbf56abc
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.1; UI Render: default; 
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2016-01-27_00:45:12
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 6 QA Administrators 2017-03-06 14:35:07 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 QA Administrators 2019-12-03 14:21:15 UTC
Dear Marco polo,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug