Bug 87467 - Writer Locks up on Save As if that's the first command after opening a doc
Summary: Writer Locks up on Save As if that's the first command after opening a doc
Status: RESOLVED NOTOURBUG
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.6.3 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Windows (All)
: medium major
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: needsWindows
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-12-18 23:36 UTC by whomovedmywineandcheese
Modified: 2015-12-28 03:20 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description whomovedmywineandcheese 2014-12-18 23:36:53 UTC
When opening an existing document, making changes and then trying to Save As, the Save As dialog box opens up, then then becomes unresponsive and never works. I then have to shut Writer down through Task Manager, reopen Writer and try to recover the document, but none of my edits are ever saved.

I've had to now start any session with Writer by first opening a document and saving it before making any changes. Once I've done that, Save As works just fine. But the first command can't be a Save As.

I don't know how to get a crash report, but will try if someone wants one. Bad bug and its caused me a lot of duplicate work until I discovered the work around, but its still a pain.
Comment 1 Robinson Tryon (qubit) 2014-12-21 16:40:00 UTC
TESTED with LO 4.4.0.1 on Ubuntu 14.04

(In reply to whomovedmywineandcheese from comment #0)

REPRO Steps: 
1) open an existing document, 

(I used attachment 91537 [details])

2) make changes

I added a couple of hard returns

3) try to Save As

> RESULT: the Save As dialog box opens up, then then becomes unresponsive and
> never works. 

NOREPRO -- Save As worked fine for me here.

> I don't know how to get a crash report, but will try if someone wants one.
> Bad bug and its caused me a lot of duplicate work until I discovered the
> work around, but its still a pain.

Sounds good. I think we should try to get confirmation of the bug on Windows.
Whiteboard: NeedsWindows
Comment 2 Buovjaga 2015-01-16 16:29:45 UTC
(In reply to whomovedmywineandcheese from comment #0)
> I don't know how to get a crash report, but will try if someone wants one.
> Bad bug and its caused me a lot of duplicate work until I discovered the
> work around, but its still a pain.

https://wiki.documentfoundation.org/How_to_get_a_backtrace_with_WinDbg

Save As works fine for me on Windows.

Maybe also try: https://wiki.documentfoundation.org/User_Profile#Resolving_corruption_in_the_user_profile

Win 7 64-bit Version: 4.5.0.0.alpha0+
Build ID: 4c93c341be1425401112eed3581e8b8a6308880d
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2015-01-16_01:53:40
Comment 3 raal 2015-01-23 14:01:15 UTC
I can not confirm with LO 4.3.5, win7
Comment 4 Robinson Tryon (qubit) 2015-01-23 19:58:45 UTC
(In reply to whomovedmywineandcheese from comment #0)
> When opening an existing document, making changes and then trying to Save
> As, the Save As dialog box opens up, then then becomes unresponsive and
> never works. I then have to shut Writer down through Task Manager, reopen
> Writer and try to recover the document, but none of my edits are ever saved.

Hi who*,

LO 4.2 is now EOL, so it would be great if you could grab LO 4.3.x or 4.4.x and see if you can still reproduce the problem with a more recent build.
https://www.libreoffice.org/download/

Status -> NEEDINFO

(please change status back to UNCONFIRMED after you test. thanks!)
Comment 5 QA Administrators 2015-12-27 20:30:54 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least
6 months. Please provide the requested information as soon as
possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug
tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with
no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID
due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the
wiki located here:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/Bugzilla/Fields/Status/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please
mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the
bug is ready to be confirmed.
 
Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team
Comment 6 whomovedmywineandcheese 2015-12-28 03:20:38 UTC
ok, once I upgraded to windows 10 the issue stopped happening. So I think it was windows releated and not libre office (and the same bug also happened in a couple of other programs over time).