Download it now!
Bug 87864 - Table of contents list default font is blue in a certain document
Summary: Table of contents list default font is blue in a certain document
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All Windows (All)
: lowest trivial
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: TableofContents-Indexes
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2014-12-30 15:04 UTC by Yan Pas
Modified: 2019-01-31 12:44 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
buggy file (57.93 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2014-12-30 15:04 UTC, Yan Pas
Details
stable document (11.73 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2014-12-30 19:13 UTC, Yan Pas
Details
scr (38.56 KB, image/png)
2014-12-30 19:45 UTC, Yan Pas
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Yan Pas 2014-12-30 15:04:20 UTC
Created attachment 111518 [details]
buggy file

In OTT file TOC list is blue, but after updating it it becomes normally blue. AFter saving black font and refreshing document - it becomes again blue.
Comment 1 Joel Madero 2014-12-30 19:09:37 UTC
Well the color should be blue because these are links - if you print them they will come out black but on screen they should appear as blue because you can click them to go to that header. Links by default are blue (you can change these in appearance). 

Marking as NOTABUG. For more information on this please ask on:

ask.libreoffice.org
or on the user mailing list.


Thanks!
Comment 2 Yan Pas 2014-12-30 19:13:42 UTC
Created attachment 111532 [details]
stable document

No, this is a bug. try to print my doc or convert to PDF, the links would be blue. Here i attach another doc, where links are black, as they should be.
Comment 3 Buovjaga 2014-12-30 19:39:24 UTC
Are you changing the font color for the link from the style Index - contents - font effects? Setting to NEEDINFO, change back to UNCONFIRMED when replying.

I can confirm that I'm getting blue text when printed as PDF.

Win 7 64-bit Version: 4.5.0.0.alpha0+
Build ID: 57626f2132f73e4e42b31e364b25c5867336e718
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2014-12-26_09:26:33
Comment 4 Yan Pas 2014-12-30 19:45:53 UTC
Created attachment 111534 [details]
scr

The text style is already set to black (in styles), but displayed as blue. If I reload (refresh) TOC - it becomes black. But if i save doc, reopen it - the color will be blue again
Comment 5 Buovjaga 2014-12-30 19:49:17 UTC
Yeah I confirm the experience when refreshing and saving. Setting to NEW.
Comment 6 Yan Pas 2014-12-30 19:53:29 UTC
Just have found
Workaround: remove table of contents and add it again. I am happy that I am not to retype all doc
Bug still persits, but importance of it should be lowest. There is definetely an error in saving TOC
Comment 7 Buovjaga 2014-12-30 20:00:00 UTC
Lowering priority to lowest.
Comment 8 QA Administrators 2016-09-20 10:32:26 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Yan Pas 2016-09-21 20:46:20 UTC
linux mint , lo 5.1.5, bug still exists
Comment 10 Xisco Faulí 2017-09-29 08:53:38 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Yan Pas 2017-10-21 15:30:14 UTC
Problem still here, 6.0 master
Comment 12 QA Administrators 2018-10-22 02:50:24 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 13 Timur 2019-01-30 14:50:52 UTC
Wrong ToC line is: 
<text:a xlink:type="simple" xlink:href="#__RefHeading__1170_269060867">Заголовок 1<text:tab/>1</text:a>

Correct line is:
<text:a xlink:type="simple" xlink:href="#__RefHeading__1170_269060867" text:style-name="Index_20_Link" text:visited-style-name="Index_20_Link">Заголовок 1<text:tab/>1</text:a>

I suggest this bug be closed. It's trivial and it's likely a bug originated in some older LO. I guess it's not likely to be fixed.
Comment 14 Buovjaga 2019-01-31 12:44:36 UTC
(In reply to Timur from comment #13)
> Wrong ToC line is: 
> <text:a xlink:type="simple"
> xlink:href="#__RefHeading__1170_269060867">Заголовок 1<text:tab/>1</text:a>
> 
> Correct line is:
> <text:a xlink:type="simple" xlink:href="#__RefHeading__1170_269060867"
> text:style-name="Index_20_Link"
> text:visited-style-name="Index_20_Link">Заголовок 1<text:tab/>1</text:a>
> 
> I suggest this bug be closed. It's trivial and it's likely a bug originated
> in some older LO. I guess it's not likely to be fixed.

Good point. If we don't have the *steps* to produce this, we can't do much. The blue color is already in 3.3.0.