Bug Hunting Session
Bug 90349 - EDITING Transition plays while changing the Go to next slide settings on sidebar
Summary: EDITING Transition plays while changing the Go to next slide settings on sidebar
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.4.1.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) All
: low enhancement
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Slide-Transitions
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-03-30 14:25 UTC by zavlo2014
Modified: 2017-08-14 12:19 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description zavlo2014 2015-03-30 14:25:15 UTC
Steps to reproduce:

1. Create a new presentation
2. Add one slide
3. Add a transition to slide 1
4. Go to the Next slide settings on the sidebar and select Automatically after

Current behavior:

Problem 1 : selecting Automatically after will cause the transition to play again
Problem 2 : changing the time in the time box will cause the transition to play again
Problem 3 : trying to change the second unit will revert the unit back to 0

Expected behavior:

Changing this setting doesn't trigger the transition again. The unit for the seconds doesn't revert back to 0 when trying to change it

Environment : 
              
Operating System: Windows 8.1
LibreOffice: 4.4.1.2 / French
Comment 1 A (Andy) 2015-03-30 18:04:30 UTC
What do you mean with "trying to change the second unit"?
Comment 2 zavlo2014 2015-03-30 18:19:08 UTC
(In reply to A (Andy) from comment #1)
> What do you mean with "trying to change the second unit"?

*****************************

For example, say you want to change the time to 4 secs, then if you try to remove the first 0 (from 0,00 sec) to replace it with 4, it will instantly revert back to 0. However, I've just noticed that selecting it and then changing it to 4 just works fine.
Comment 3 A (Andy) 2015-03-30 20:26:56 UTC
(In reply to zavlo2014 from comment #2)
> (In reply to A (Andy) from comment #1)
> > What do you mean with "trying to change the second unit"?
> 
> *****************************
> 
> For example, say you want to change the time to 4 secs, then if you try to
> remove the first 0 (from 0,00 sec) to replace it with 4, it will instantly
> revert back to 0. However, I've just noticed that selecting it and then
> changing it to 4 just works fine.


Thanks for your fast reply!

All issues reproducible with LO 4.4.1.2, Win 8.1
Comment 4 Matthew Francis 2015-04-05 10:53:24 UTC
Sub-optimal behaviour of the "Automatically after:" input split into bug 90462; this bug should relate only to the behaviour of changing the "Advance Slide" setting.

It would be reasonable for the transition not to replay upon changing "Advance Slide", as nothing about how the transition is previewed is actually affected by it. However, while it's unnecessary, there's nothing particularly bad about the extra preview, so I think this bug also fits the definition of an enhancement request.

Adjusting Importance/Severity to "low", "enhancement"
Comment 5 Matthew Francis 2015-04-05 10:54:15 UTC
...and also reproduced on Linux / LO 4.4.2.2, so setting platform to All
Comment 6 Heiko Tietze 2017-08-14 12:19:40 UTC
WFM in v6.0. Changing the transition properties triggers the preview when auto preview is checked. It depends on the OS/DE when exactly this event is called, on Windows it happens on leave and changing the duration, for instance, is not enough - I have to tab into the next field. That might be different on your system and wouldn't be our bug.