Bug 94226 - Image number (reference field) fails on (recursive) copy
Summary: Image number (reference field) fails on (recursive) copy
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.0.1.2 release
Hardware: Other All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Paste Fields
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-09-15 06:52 UTC by Stefan
Modified: 2019-12-03 14:47 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
created as descripted (36.01 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2015-09-15 06:52 UTC, Stefan
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Stefan 2015-09-15 06:52:58 UTC
Created attachment 118722 [details]
created as descripted

1.) new document
2.) write a long text to the first paragraph
3.) add a empty paragraf
4.) write a long text to another paragraph
5.) add an image with caption to the empty paragraph

6.) mark & copy starting from the middle of the first paragraph to the middle of the last paragraph (image included)
7.) paste it sometimes at the end of the document

8.) mark & copy starting from the middle of the third-last paragraph (=text) to the middle of the last paragraph (=text) (last image included)
9.) paste it sometimes at the end of the document

10.) Check the image numbers
Comment 1 Buovjaga 2015-09-19 16:21:41 UTC
Could not reproduce, the numbers run correctly and do not get stuck like in your document.

Btw., in your document you have image 2 on top of image 1 for some reason.

By "sometimes" do you mean "several times"?

Win 7 Pro 64-bit, Version: 5.0.1.2 (32-bit)
Build ID: 81898c9f5c0d43f3473ba111d7b351050be20261
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 2 Stefan 2015-09-21 09:46:11 UTC
yes: sometimes = several times

To reproduce you have to follow the steps exactly. If you do so, image #2 will be rendered on top of image #1!

Can you please try this finer steps to reproduce?

1.) new document
2.) add text to the first paragraph ("aaa aaa aa aaaa aaaaa aaa" ...)
3.) add a empty paragraf 
4.) add another paragraph with text ("aaa aaa aa aaaa aaaaa aaa" ...)
5.) add an image to the empty paragraph, add caption (adds image-number-field)

6.) mark & copy starting from the middle of the first paragraph to the middle of the last paragraph (image included)
7.) Set Cursor to the end of the document after the last character
8.) paste clipboard several times at the end of the document

9.) mark & copy starting from the middle of the third-last paragraph (=text) to the middle of the last paragraph (=text) (last image included)

10.) paste it several times at the end of the document
12.) Check the field numbers
Comment 3 Buovjaga 2015-09-21 10:17:11 UTC
Thanks, now I got the numbers to get stuck when doing the last paste series (step 10).
Yet, I didn't get #2 on top of #1.

Win 7 Pro 64-bit, Version: 5.0.1.2 (32-bit)
Build ID: 81898c9f5c0d43f3473ba111d7b351050be20261
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 4 QA Administrators 2016-11-08 10:41:45 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 QA Administrators 2019-12-03 14:47:10 UTC
Dear Stefan,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug