Download it now!
Bug 94867 - Writer mail merge to email will not work, windows 10 bug
Summary: Writer mail merge to email will not work, windows 10 bug
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.2.6.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Mail-Merge
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-10-07 17:29 UTC by sw
Modified: 2018-05-30 16:47 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description sw 2015-10-07 17:29:54 UTC
Libreoffice writer mailmerge to email will not work.  Windows 10 bug

I cannot get mail merge to email to work in Libreoffice writer, when I test the settings (tools/options/libreoffice writer/mailmerge to e-mail) I get the following :

LibreOffice could not connect to the outgoing mail server. Check your system's settings and the settings in LibreOffice. Check the server name, the port and the secure connections settings <class 'runtimeerror'="">: No SSL support included in this Python, traceback follows C:\Program Files\LibreOffice 5\program\python-core-3.3.3\lib\smtplib.py:663 in function starttls() [raise RuntimeError("No SSL support included in this Python")] C:\Program Files\LibreOffice 5\program\mailmerge.py:120 in function connect() [self.server.starttls()]

Note : always passes network test.(blue tick) Red X for server test.

If I create a new user profile (delete user profile to force creation) on first entering my email details the test passes, (2 blue ticks)once I close the program upon opening again the test returns the error above again.

I am using windows 10 with LibreOffice 5.0.2 x86_64

I have tried installing libreoffice 4.2.6 which works fine on my windows xp machine but get the same problem.

Seems to be a Windows 10 bug ?
Comment 1 Buovjaga 2015-10-20 08:07:52 UTC
There *should* be SSL support, but it seems there have been glitches before: http://lists.freedesktop.org/archives/libreoffice/2014-March/060265.html

The user profile behavior sounds weird.. like it is corrupting regularly.
This person managed to solve the same problem with a profile reset and didn't say that the problem returned: http://en.libreofficeforum.org/node/10875

I'm out of ideas.
Comment 2 sw 2015-10-20 11:41:20 UTC
Thanks for your comment, I'm sure its a windows 10 compatibility problem.

Hopefully a fix will come along !
Comment 3 Buovjaga 2017-04-17 17:28:43 UTC
Are you still seeing this with LibreOffice 5.3?
Comment 4 Xisco Faulí 2017-10-31 17:25:01 UTC
Could you please try to reproduce it with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/libreoffice-fresh/ ?
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to 'UNCONFIRMED' if the bug is still present in the latest version.
Comment 5 QA Administrators 2018-05-02 15:46:39 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 QA Administrators 2018-05-30 16:47:23 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-20180530