Bug 98140 - FILEOPEN: open .pptx file - problem with SmartArt
Summary: FILEOPEN: open .pptx file - problem with SmartArt
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.1.0.3 release
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:pptx
Depends on:
Blocks: OOXML-SmartArt
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-02-24 15:29 UTC by ptr
Modified: 2019-03-30 20:25 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Impress freeze after double clicking on specified area (133.17 KB, image/jpeg)
2016-02-24 15:46 UTC, ptr
Details
Sample PPTX (4.34 MB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)
2016-03-14 12:50 UTC, Buovjaga
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description ptr 2016-02-24 15:29:27 UTC
Tested in Linux (Ubuntu 15.10) and Windows 7

File:
https://drive.google.com/file/d/0B5Z_YqyKZ65mdElkZkJOVTV3OHc/view?usp=sharing

Second slide must contains not only one line.
If you delete first slide in MS PowerPoint 2013, save result and open file in Impress - first (was second) slide displayed correctly.
If you delete first slide in Impress, save result and open file in Impress - in all slides shown lost text with incorrect formatting.
Comment 1 ptr 2016-02-24 15:46:03 UTC
Created attachment 122948 [details]
Impress freeze after double clicking on specified area

Impress freeze after double clicking on specified area
Comment 2 Buovjaga 2016-03-14 12:50:49 UTC
Created attachment 123558 [details]
Sample PPTX
Comment 3 Buovjaga 2016-03-14 13:17:47 UTC
(In reply to ptr from comment #0)
> Second slide must contains not only one line.
> If you delete first slide in MS PowerPoint 2013, save result and open file
> in Impress - first (was second) slide displayed correctly.
> If you delete first slide in Impress, save result and open file in Impress -
> in all slides shown lost text with incorrect formatting.

For me, the slide text remains on one line after deletion of first slide and reloading.

I do see two weird vertical lines of characters extending beyond the displayed area in every slide.

I created bug 98646 for the hang you mention in comment 1.
Comment 4 QA Administrators 2017-05-22 13:19:11 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Roman Kuznetsov 2019-03-30 20:25:41 UTC
I see all text on slides, it's correct. But I see also SmartArt problem there.

Change summary of the bug

Version: 6.3.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 5cb2db6dd7d234a610a6501668a9901af8472b7f
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0; UI render: default; VCL: win; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2019-03-26_23:06:31
Locale: ru-RU (ru_RU); UI-Language: en-US
Calc: threaded