Download it now!
Bug 99323 - Slide show not working normally on i3wm
Summary: Slide show not working normally on i3wm
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.0.5.2 release
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Desktop-Environment
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-04-15 13:28 UTC by mkamenjak77
Modified: 2017-09-05 11:13 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
picture of the error (132.38 KB, image/png)
2016-04-26 13:58 UTC, mkamenjak77
Details
example document (1.56 MB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2016-04-26 13:59 UTC, mkamenjak77
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description mkamenjak77 2016-04-15 13:28:58 UTC
When using Libreoffice Impress with i3wm, and when I am trying to start a slideshow, Impress just always shows the presenters 'cheat sheet' with notes and next slides.
The actual slide show won't be shown on any i3wm workspace or any video output.
When I try to use the 'exchange' button, the slideshow appears for a moment but immediately goes back. The same happens with 'ctrl + 4'.

The version output of i3wm is:
"i3 --moreversion 2>&- || i3 --version
Binary i3 version:  4.10.3 (2015-07-30, branch "4.10.3") © 2009-2014 Michael Stapelberg and contributors
Running i3 version: 4.10.3 (2015-07-30, branch "4.10.3") (pid 8501)

The i3 binary you just called: /usr/bin/i3
The i3 binary you are running: i3"
Comment 1 Buovjaga 2016-04-26 11:36:01 UTC
Could you attach a document with notes and stuff so people can test quicker?

Set to NEEDINFO.
Change back to UNCONFIRMED after you have provided the document.
Comment 2 mkamenjak77 2016-04-26 13:58:02 UTC
Created attachment 124650 [details]
picture of the error
Comment 3 mkamenjak77 2016-04-26 13:59:18 UTC
Created attachment 124651 [details]
example document
Comment 4 mkamenjak77 2016-04-26 14:02:57 UTC
The error is not document specific, at least not on my machine.
I might have not explained it very well in the beginning, basically impress is stuck on the screen in the picture in the attachment. It is like that on all video outputs. pressing the exchange button does nothing.
Comment 5 dsomesii 2016-04-26 14:41:50 UTC
I can reproduce the issue. Once you start the presentation, the presenter's page does take precedence. Also, using the 'exchange' button flashes the presentation briefly, then returns to the presenter's page.

At this point, one may utilize one's i3wm fullscreen keybinding to pull back out of fullscreen mode. For me at least, both windows are present. I was then able to push the presentation to another output, virtual and/or physical.

I checked xprop to see if I could use i3's rules to manipulate this window on opening. However, both the presentation and the presenter's page show the same [WM_CLASS= "soffice", "Soffice"]. The other variables are tied to the current file name, thus are less useful; example: [WM_NAME(STRING) = "Untitled 1 - LibreOffice Impress"].



libreoffice --version
LibreOffice 5.0.5.2 00m0(Build:2)

i3 --moreversion
Binary i3 version:  4.10.4 (2015-09-08, branch "4.10.4") © 2009-2014 Michael Stapelberg and contributors
Running i3 version: 4.10.4 (2015-09-08, branch "4.10.4") (pid 9236)
The i3 binary you just called: /usr/bin/i3
The i3 binary you are running: /usr/bin/i3
Comment 6 Buovjaga 2016-04-26 16:24:41 UTC
Thanks, guys.
Comment 7 QA Administrators 2017-05-22 13:24:53 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 mkamenjak77 2017-05-22 14:51:01 UTC
It works now for me. Fixed for now.
Comment 9 Buovjaga 2017-05-22 15:05:32 UTC
That's cool to hear. Closing.