Bug 129564 - Insert Picture function default directory problem
Summary: Insert Picture function default directory problem
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.3 all versions
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: File-Dialog Images
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2019-12-23 09:44 UTC by Paul Connacher
Modified: 2021-12-27 09:45 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Paul Connacher 2019-12-23 09:44:49 UTC
The Edit -> Insert Image dialog defaults to C:\Users\Paul Connacher\AppData\Roaming\LibreOffice\4\user\gallery.

This behavior is very unfriendly.

This dialog should point to the default where the user saves pictures on his/her machine e.g. the Pictures folder on Windows and Linux.

The dialog remembers that I changed to the Pictures folder each and every time I reuse it even if I close and restart writer.

Please fix and allow this dialog to default to the default save location for the users pictures.
Comment 1 Paul Connacher 2019-12-23 09:48:14 UTC
I meant Insert --> Insert Image NOT Edit --> Insert Image.
Comment 2 Xisco Faulí 2019-12-26 11:33:58 UTC
This is only reproducible with a clean profile

Reproduced back to

Version: 4.2.0.0.alpha1+
Build ID: fc8f44e82de4ebdd50ac5fbb9207cd1a59a927e3
Comment 4 QA Administrators 2021-12-26 04:21:17 UTC
Dear Paul Connacher,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://web.libera.chat/?settings=#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug