Bug 133174 - LO Base. Unnecessary blue lines near Tables, Queries, Forms, Reports are shown
Summary: LO Base. Unnecessary blue lines near Tables, Queries, Forms, Reports are shown
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Base (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
7.0.0.0.alpha1+
Hardware: All Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Base-UX UI
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2020-05-19 14:29 UTC by Vera Blagoveschenskaya
Modified: 2020-09-26 10:52 UTC (History)
1 user (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
screen (142.55 KB, image/png)
2020-05-19 14:30 UTC, Vera Blagoveschenskaya
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Vera Blagoveschenskaya 2020-05-19 14:29:31 UTC
Description:
LO Base. Unnecessary blue lines near Tables, Queries, Forms, Reports are shown

Steps to Reproduce:
1. Open some .odb file 
2. In the left frame, select Tables, then Queries, then Forms, then Reports

Actual Results:
Unnecessary blue lines near Tables, Queries, Forms, Reports are shown. See screen.

Expected Results:
Correct view, w/o blue lines.


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Reproduced for

Version: 7.0.0.0.alpha1
Build ID: 6a03b2a54143a9bc0c6d4c7f1...
CPU threads: 4; OS: Linux 5.4; UI render: default; VCL: kf5; 
Locale: ru-RU (ru_RU.UTF-8); UI: en-US
Calc: threaded

I use Breeze / Breeze SVG icon style, but can also reproduce this for another icon style.
Comment 1 Vera Blagoveschenskaya 2020-05-19 14:30:08 UTC
Created attachment 161011 [details]
screen
Comment 2 Alex Thurgood 2020-07-07 16:15:19 UTC
@Vera : does it do this with another VCL backend, e.g. default, or GTK3 ? If not, then I'm guessing that this is specific to KDE/QT
Comment 3 Alex Thurgood 2020-07-07 16:15:54 UTC
No repro in macOS Catalina, for example.
Comment 4 Robert Großkopf 2020-07-08 10:21:24 UTC
This buggy behavior isn't new, but I don't find the bug at this moment. So I set this bug to NEW.

I could reproduce it with
Version: 6.4.4.2
Build-ID: 3d775be2011f3886db32dfd395a6a6d1ca2630ff
CPU-Threads: 6; BS: Linux 4.12; UI-Render: Standard; VCL: kf5; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE.UTF-8); UI-Sprache: de-DE
Calc: threaded

also width
Version: 6.4.4.2
Build-ID: 3d775be2011f3886db32dfd395a6a6d1ca2630ff
CPU-Threads: 6; BS: Linux 4.12; UI-Render: Standard; VCL: gtk3; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE.UTF-8); UI-Sprache: de-DE
Calc: threaded

also width
Version: 6.1.5.2
Build-ID: 90f8dcf33c87b3705e78202e3df5142b201bd805
CPU-Threads: 6; BS: Linux 4.12; UI-Render: Standard; VCL: gtk2; 
Gebietsschema: de-DE (de_DE.UTF-8); Calc: group threaded

The lines will mostly disappear when moving the mouse over it. Seems the screen doesn't refresh enough when changing from Tables to Queries and then to Forms ...

All on OpenSUSE 15.1 64bit rpm Linux.