Bug Hunting Session
Bug 32476 - FILEOPEN: No progress bar when opening password protected documents from WIN Explorer
Summary: FILEOPEN: No progress bar when opening password protected documents from WIN ...
Status: RESOLVED FIXED
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.4.2 release
Hardware: x86 (IA32) All
: medium normal
Assignee: Ricardo
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2010-12-17 09:56 UTC by Istvan Varga
Modified: 2014-10-27 14:46 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screen capture with missing status bar (42.37 KB, image/jpeg)
2010-12-17 09:57 UTC, Istvan Varga
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Istvan Varga 2010-12-17 09:56:10 UTC
Make a document (calc or writer, doesn't matter), when you save, do it with password!

When loading a non password protected file, a status bar appearing in the bottom  which shows the loading process. If you load a password protected document this status bar doesn't show up, just a bar on the top with the first letter of the text.

Both LibreOffice and OpenOffice have this issue. It's in OpenOffice for a long time now. When loading big spreadsheets it's a bit frustrating not seeing anything for long time (on a slower machine for example). I know it's loading but it should be clear.

Everything is working well when using the start page (I don't know it's official name), but I don't use it. I open documents directly from the folders.
Comment 1 Istvan Varga 2010-12-17 09:57:38 UTC
Created attachment 41219 [details]
Screen capture with missing status bar
Comment 2 Rainer Bielefeld Retired 2010-12-18 00:39:51 UTC
[Reproducible] with a large Spreadsheet and "LibreOffice 3.3.0 RC1 - WIN XP German UI  [OOO330m17 (build 3.3.0.1"). Status bar visible when I open document from start center or from existing document and File menu, but not when I open document from WIN EXPLORER.

@reporter:
I believe you did not want to report a problem with the status bar, but with the progress bar?

May I ask you to read <http://wiki.documentfoundation.org/BugReport>?

Then please:
- add information
  -- concerning 
    --- your PC
    --- your OS
    --- your LibO Version
  -- how you launch LibO
  -- everything else crossing your mind after you read a.m. URL

@Cédric:
Can you help?
Comment 3 Istvan Varga 2010-12-18 02:00:16 UTC
(In reply to comment #2)

> @reporter:
> I believe you did not want to report a problem with the status bar, but with
> the progress bar?

Yeah, I meant that. The screenshot tells you everything...

> Then please:
> - add information
>   -- concerning 
>     --- your PC

I think it's irrelevant, I have this issue on many PCs.

>     --- your OS

My OS is Windows 7 32bit Prof., but as you see in the header I have this issue with any type of Windows (Windows XP 32bit Home/Prof., Windows 7 32/64bit Home/Prof./Ultimate)

>     --- your LibO Version

As I told it's in every LibreOffice and OpenOffice versions but I can't tell you when it became an issue. I tried all recent Libre/OpenOffice versions (3.x), all of them have it.

>   -- how you launch LibO
>   -- everything else crossing your mind after you read a.m. URL

I told everything about it in my first post and post header.
Comment 4 Istvan Varga 2010-12-24 01:43:18 UTC
Just for info: LibO 3.3 RC2 also has this issue
Comment 5 Rainer Bielefeld Retired 2010-12-24 01:56:31 UTC
@Istvan Varga:
May I ask you to read <http://wiki.documentfoundation.org/BugReport_Details>?
Until it will have been fixed, the problem will be visible in every new version, so only interesting information would be if the problem has disappeared unexpectedly.
Comment 6 Istvan Varga 2011-08-22 01:48:57 UTC
Something has been changed since... currently using LibreOffice 3.4.2 
OOO340m1 (Build:203).

While document is loading I switch to another window and switch back to Calc the progress bar becomes visible and appears normally. Interesting thing that originally the faulty progress bar is visible on the top of the screen but after switching windows the bar puts itself on the bottom...
Comment 7 Rainer Bielefeld Retired 2011-08-22 02:19:09 UTC
With "LibreOffice 3.4.3 RC1  - WIN7  Home Premium (64bit) German UI [OOO340m1 (Build:301)]" I still see that strange first cell contents at top left document border after I confirmed password (see reporter's screenshot) with CALC and WRITER. 

I can not reproduce that progress bar appears after switch / back to other window, not with WRITER and not with CALC.

No reaction from assignee, so back to list.
Comment 8 Istvan Varga 2011-08-22 10:23:38 UTC
Sorry, I was wrong. I minimized and restored the Calc window while loading.

Switching between windows does nothing, but minimizing and restoring while loading document places progress bar on the right place.
Comment 9 Björn Michaelsen 2011-12-23 11:35:10 UTC
[This is an automated message.]
This bug was filed before the changes to Bugzilla on 2011-10-16. Thus it
started right out as NEW without ever being explicitly confirmed. The bug is
changed to state NEEDINFO for this reason. To move this bug from NEEDINFO back
to NEW please check if the bug still persists with the 3.5.0 beta1 or beta2 prereleases.
Details on how to test the 3.5.0 beta1 can be found at:
http://wiki.documentfoundation.org/QA/BugHunting_Session_3.5.0.-1

more detail on this bulk operation: http://nabble.documentfoundation.org/RFC-Operation-Spamzilla-tp3607474p3607474.html
Comment 10 Rainer Bielefeld Retired 2011-12-28 21:30:43 UTC
Status of this bug report has been modified wrongly by a bulk change. 

Still [Reproducible] with "LibreOffice 3.4.5 RC1  - WIN7 Home Premium (64bit) German UI [Build ID: OOO340m1 (Build:501)]".

Can't test with parallel Dev-Installation of  "LibreOffice 3.5.0 Beta2- WIN7 Home Premium (64bit) German UI [Build-ID : 8589e48-760cc4d-f39cf3d-1b2857e-60db978] because of "Bug 43868 FILEOPEN document saved with password: correct password not recognized"

I will test again when Beta3 is available and assign if reproducible with 3.5
Comment 11 Rainer Bielefeld Retired 2012-01-10 10:35:48 UTC
@Ivan:
Can you help?  Please feel free to reassign (or reset Assignee to default) if it’s not your area or if provided information is not sufficient. Please set Status to ASSIGNED if you accept this Bug.
Comment 12 Ivan Timofeev (retired) 2012-02-04 05:34:28 UTC
Reproducible with the Linux build, but I have lost hope to find something related to this bug in the code...
By the way, resizing of the window unlocks painting (as well as minimizing and restoring).
Comment 13 QA Administrators 2014-10-23 17:31:51 UTC
Please read this message in its entirety before responding.

Your bug was confirmed at least 1 year ago and has not had any activity on it for over a year. Your bug is still set to NEW which means that it is open and confirmed. It would be nice to have the bug confirmed on a newer version than the version reported in the original report to know that the bug is still present -- sometimes a bug is inadvertently fixed over time and just never closed.

If you have time please do the following:
1) Test to see if the bug is still present on a currently supported version of LibreOffice (preferably 4.2 or newer).
2) If it is present please leave a comment telling us what version of LibreOffice and your operating system.
3) If it is NOT present please set the bug to RESOLVED-WORKSFORME and leave a short comment telling us your version and Operating System

Please DO NOT
1) Update the version field
2) Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
3) Set the bug to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not appropriate in this case)

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + 
LibreOffice is powered by a team of volunteers, every bug is confirmed (triaged) by human beings who mostly give their time for free. We invite you to join our triaging by checking out this link:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/BugTriage

There are also other ways to get involved including with marketing, UX, documentation, and of course developing -  http://www.libreoffice.org/get-help/mailing-lists/. 

Lastly, good bug reports help tremendously in making the process go smoother, please always provide reproducible steps (even if it seems easy) and attach any and all relevant material
Comment 14 Istvan Varga 2014-10-27 14:46:20 UTC
Tested on LibreOffice 4.3.22 under Windows 7 Professional 64 bit. Can't produce this symptom, there is a progress bar when opening a password protected document from Windows Explorer. So this old bug has been resolved somewhere over time. So I mark this bug as RESOLVED FIXED.