Bug 34231 - Transparency of icons in "Target in Document" dialog shown as black
Summary: Transparency of icons in "Target in Document" dialog shown as black
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.0 release
Hardware: All All
: low trivial
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
: 94014 (view as bug list)
Depends on:
Blocks: Hyperlink-Dialog
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-02-13 08:49 UTC by Michael Noyce
Modified: 2019-06-22 14:35 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screenshot of "Targets in Document" Dialogue (37.83 KB, image/png)
2011-02-13 08:49 UTC, Michael Noyce
Details
Bug 34231 - Target in Document screenshot 4.2 master (25.54 KB, image/png)
2013-08-14 23:12 UTC, bfoman (inactive)
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Michael Noyce 2011-02-13 08:49:51 UTC
Created attachment 43319 [details]
Screenshot of "Targets in Document" Dialogue

When adding hyperlinks in documents the icons in the "Target in Document" dialogue box are not displayed properly. It seems the icons' background colour is black instead of white or transparent.
Comment 1 Rainer Bielefeld Retired 2011-02-13 10:16:11 UTC
[Reproducible] with "LibreOffice 3.3.1 RC1 - WIN7  Home Premium (64bit) German UI  [OOO330m19 (build 7 / tag 3.3.1.1)]", I sea effect in WRITER and CALC (others not checked).
Comment 2 Björn Michaelsen 2011-12-23 11:46:42 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 Michael Noyce 2011-12-26 14:14:33 UTC
I can confirm that this bug still exists in LibreOffice v3.5.0 beta2.
Comment 4 bfoman (inactive) 2013-08-14 23:12:58 UTC
Created attachment 84077 [details]
Bug 34231 - Target in Document screenshot 4.2 master

Confirmed with:
Version: 4.2.0.0.alpha0+
Build ID: 087a610fcd5c0c354a9ed6bfccd3451b667d62a3
TinderBox: Win-x86@6-debug, Branch:master, Time: 2013-08-04_21:41:24
Windows 8.1 Enterprise Preview 64 bit
Comment 5 ace_dent 2014-02-27 00:53:27 UTC
Problem is the bitmap is being rendered with a fixed Mask Colour (e.g. it expects Magenta RGB=FF00FF), rather than reading the alpha / transparency written in the PNG file.
Comment 6 Joel Madero 2015-05-02 15:43:50 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Buovjaga 2015-06-21 12:27:40 UTC
Confirmed.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 3ecef8cedb215e49237a11607197edc91639bfcd
TinderBox: Win-x86@62-merge-TDF, Branch:MASTER, Time: 2015-06-19_23:16:58
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 8 Adolfo Jayme 2016-06-03 04:39:40 UTC
*** Bug 94014 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 9 Thomas Lendo 2017-05-31 20:55:08 UTC
Bug still present in Version: 5.5.0.0.alpha0+
Build ID: b08217989558addbcaded122a4e7211ae24bbcff
CPU threads: 4; OS: Linux 4.8; UI render: default; VCL: gtk2; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF, Branch:master, Time: 2017-05-31_06:36:03
Locale: de-DE (de_DE.UTF-8); Calc: group
Comment 10 QA Administrators 2018-06-01 02:17:30 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Urmas 2018-06-01 13:04:18 UTC
Obviously STILL not fixed in alpha.
Comment 12 QA Administrators 2019-06-10 02:57:24 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 13 Michael Noyce 2019-06-22 14:35:57 UTC
Yes, this bug is still present in LibreOffice v6.2.4. Output from Help - About below:

Version: 6.2.4.2
Build ID: 2412653d852ce75f65fbfa83fb7e7b669a126d64
CPU threads: 2; OS: Windows 6.1; UI render: default; VCL: win; 
Locale: en-GB (en_GB); UI-Language: en-GB
Calc: threaded