Bug Hunting Session
Bug 36229 - FORMATTING: PPTX import doesn't preserve text effects
Summary: FORMATTING: PPTX import doesn't preserve text effects
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:pptx
Depends on:
Blocks: PPTX
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-04-14 03:56 UTC by Georgy Angelov
Modified: 2019-09-22 16:18 UTC (History)
6 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Example pptx file that doesn't render in impress correctly. (41.36 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)
2011-04-14 03:56 UTC, Georgy Angelov
Details
Screenshot from AOO 4.1 (109.97 KB, image/png)
2014-06-17 15:49 UTC, ign_christian
Details
Screenshot from PPV 2010 (83.87 KB, image/png)
2014-06-17 15:54 UTC, ign_christian
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Georgy Angelov 2011-04-14 03:56:12 UTC
Created attachment 45601 [details]
Example pptx file that doesn't render in impress correctly.

When you open a PPTX file in impress it doesn't preserve the text effects.

To reproduce open example.pptx . There is a black text with a shadow and a white outline in the center of the slide. However, impress renders the text white with no effects. It basically renders it useless.
Comment 1 A (Andy) 2013-03-24 11:28:04 UTC
reproducible with LO 4.0.1.2 (Win7 Home, 64bit)
Comment 2 Samuel Mehrbrodt (CIB) 2013-04-25 15:10:32 UTC
Can you please add a screenshot or PDF file from PowerPoint?
Comment 3 Christopher M. Penalver 2013-05-08 03:17:24 UTC
Problem in Description https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=36229#c0 reproducible in:
Microsoft Windows Vista Business x86 6.0.6002 Service Pack 2 Build 6002
Version 4.0.3.1 (Build ID: a67943cd4d125208f4ea7fa29439551825cfb39)
Comment 4 Cor Nouws 2014-06-17 15:29:43 UTC
(sidenote: still invisible in 4.3.0beta2)
Comment 5 ign_christian 2014-06-17 15:49:48 UTC
Created attachment 101241 [details]
Screenshot from AOO 4.1

AOO 4.1 can render the black font.
Comment 6 ign_christian 2014-06-17 15:54:04 UTC
Created attachment 101242 [details]
Screenshot from PPV 2010

What it should be
Comment 7 QA Administrators 2015-07-18 17:44:03 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Buovjaga 2015-10-23 08:03:15 UTC
Still confirmed.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: fcc2415ade6ae93710bbbda9f7e163045e323105
TinderBox: Win-x86@62-merge-TDF, Branch:MASTER, Time: 2015-10-21_16:55:13
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 9 QA Administrators 2016-11-08 11:16:16 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Xisco Faulí 2016-12-17 21:56:06 UTC
This issue is still reproducible in

Version: 5.4.0.0.alpha0+
Build ID: 634589b340316ba64b731b4d923c1056be415494
CPU Threads: 4; OS Version: Linux 4.8; UI Render: default; VCL: gtk3; 
Locale: ca-ES (ca_ES.UTF-8); Calc: group
Comment 11 Xisco Faulí 2017-07-13 12:23:21 UTC
Setting Assignee back to default. Please assign it back to yourself if you're
still working on this issue
Comment 12 Roman Kuznetsov 2018-09-23 20:50:03 UTC
still repro in 

Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: 1aa37aa6bee19099b57555a6d839992b054aa405
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0; UI render: GL; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2018-09-23_10:17:54
Locale: ru-RU (ru_RU); Calc: threaded

and became worse, I see just white slide without any text
Comment 13 Buovjaga 2019-09-22 16:18:57 UTC
Still confirmed

Version: 6.4.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: bda1d88f2bfa21202725ab9c567b3cccba3c1f0b
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0; UI render: default; VCL: win; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2019-09-15_04:18:20
Locale: fi-FI (fi_FI); UI-Language: en-US
Calc: threaded