Bug Hunting Session
Bug 41900 - VIEWING: Extended Tips of Status Bar are Displayed "below" the Screen
Summary: VIEWING: Extended Tips of Status Bar are Displayed "below" the Screen
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: All All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: Statusbar
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-10-17 12:49 UTC by Harald Koester
Modified: 2019-04-07 11:20 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Screen shots with explanations. (152.12 KB, application/vnd.oasis.opendocument.graphics)
2011-10-17 12:49 UTC, Harald Koester
Details
Error on the bottom of the screen (15.77 KB, image/png)
2013-06-26 18:04 UTC, Aitor Pazos
Details
Same on the lateral as well (5.35 KB, image/png)
2013-06-26 18:05 UTC, Aitor Pazos
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Harald Koester 2011-10-17 12:49:12 UTC
Created attachment 52439 [details]
Screen shots with explanations.

Problem description: 

If the option "Extended tips" is chosen, tips of the status bar are not always displayed correctly. In Writer this problem occurs for the first two items (page number, page style) and in Calc for the first item (sheet number). I did not check the other LO components. 

Depending on the position where you move with the mouse cursor into these fields, the Extended tip box is displayed completely (correct) or only a small part of the box is displayed at the bottom of the screen (wrong). The same behavior occurs when you select "What's This?" (in German: Direkthilfe) from the menu and then move the cursor to the status bar. More details see attachment.

With the English(USA) user interface, this behavior does not exist, because extended tips of the status bar are not displayed with my installation not at all. Hence I added screen shots of the German UI to the attachment.


Steps to reproduce:
1. Open Writer with new document with Germen User Interface
2. Menu: Hilfe -> Direkthilfe
3. Move mouse cursor to first item of status bar as described above

Current behavior: Extended tips box of status bar is not always displayed complete.

Expected behavior: Box should be displayed complete.

Platform (if different than the browser): 
              
Browser: Mozilla/5.0 (Windows; U; Windows NT 5.1; de; rv:1.9.2.23) Gecko/20110920 Firefox/3.6.23
Comment 1 sasha.libreoffice 2012-02-04 07:03:23 UTC
reproduced in 3.3.4 and 3.6.0 master on Fedora 64 bit
Comment 2 Aitor Pazos 2013-06-26 18:04:35 UTC
Created attachment 81491 [details]
Error on the bottom of the screen
Comment 3 Aitor Pazos 2013-06-26 18:05:11 UTC
Created attachment 81492 [details]
Same on the lateral as well
Comment 4 Aitor Pazos 2013-06-26 18:05:41 UTC
Reproduced on LibreOffice 4.0.4.2 and Kde 4.10.4 with toolbar groups.
Comment 5 A (Andy) 2014-09-27 19:19:26 UTC
reproducible with LO 4.3.2.2 (Win 8.1)
Comment 6 QA Administrators 2015-10-14 19:57:45 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Harald Koester 2015-12-04 23:33:47 UTC
Bug still exists in version 5.0.3. Meanwhile also with the English UI. 

The bug only occurs if you position your LibreOffice window at the lower left corner of your screen. It seemed that LibreOffice first checks if the tool tip can be displayed more left. If this check fails because the tip would be displayed left outside the screen, a new position is choosen. And with this position the tool tip is only partly visible.
Comment 8 QA Administrators 2017-01-03 19:42:32 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Aitor Pazos 2017-01-04 20:15:27 UTC
Unable to reproduce it now:
LibreOffice Versión: 5.2.3.3
Plasma desktop: 5.8.4
Qt: 5.7.1
Xorg: 7.6
Kernel: Linux 4.9.0 x86_64
Distro: OpenSUSE Tumbleweed
Comment 10 Harald Koester 2017-02-20 12:50:28 UTC
The bug is still reproducable with version 5.3.0. (Win7) Hence set status back to NEW.
The bug is reproducable with verison 3.3.0. Hence inherited from OOo.

@Aitor: I was not able to reproduce your problem with the toolbar groups neither with version 5.3.0 nor with older versions (4.0.6, 3.3.0). I think this is or was another problem.
Comment 11 QA Administrators 2018-03-14 03:38:19 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 Harald Koester 2018-03-14 15:31:37 UTC
Bug still exists in version 6.0.2 with Germann UI (64 bit, Win 10).
Comment 13 Aitor Pazos 2018-03-19 12:19:19 UTC
I haven't been able to reproduce this bug on LibreOffice 6.0.2.1.0 under Plasma 5.12.3, KDE Applications 17.12.2, KDE Frameworks 5.43.0, Qt 5.10.0, Kernel 4.15.8. DRI driver i965.
Distro: OpenSUSE Tumbleweed
Comment 14 QA Administrators 2019-03-20 03:50:00 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 15 Harald Koester 2019-04-07 11:20:36 UTC
Checked with version 6.2.2. Due to bug 120538 this bug can't be reproduced. But I think it still exists.