Download it now!
Bug 43019 - FILEOPEN: pptx/ppt hyperlinks do not word wrap & format correctly
Summary: FILEOPEN: pptx/ppt hyperlinks do not word wrap & format correctly
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 40563
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.4.4 release
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-11-17 02:53 UTC by Edward Sanford Sutton, III
Modified: 2016-05-27 09:57 UTC (History)
6 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
pptx demonstrating word wrap and formatting issues on hyperlinks. (59.69 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.presentationml.presentation)
2011-11-17 02:53 UTC, Edward Sanford Sutton, III
Details
previous attachment, saved as odp by msPP 2007 (33.50 KB, application/vnd.oasis.opendocument.presentation)
2012-03-30 04:45 UTC, sasha.libreoffice
Details
Screenshot of hyperlinks not wrapping correctly (968.65 KB, image/png)
2012-09-21 02:49 UTC, Chandler Paul
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Edward Sanford Sutton, III 2011-11-17 02:53:24 UTC
Created attachment 53629 [details]
pptx demonstrating word wrap and formatting issues on hyperlinks.

Problem description:
Hyperlinks in ppt/pptx files created in powerpoint 2007 do not word wrap within the bounds of their object box; text is free to flow off the right side of the screen. If word wrap does begin, blue color is lost on the next line (as 3rd link shows). ppt file loses all text formatting leading to uncolored, underlined text that is no longer a hyperlink.

Steps to reproduce:
1. Create a link long enough to need word wrap in powerpoint2007.
2. Save as pptx or ppt
3. Open in libreoffice and notice the loss of word wrap and underline in pptx and additionally loss of blue color and lack of actually being a hyperlink in ppt.

Current behavior:
pptx opens without correct word wrap interrupting hyperlinks. if an interruption occurs, color is lost. I assume minor differences in wrapping may be font differences but maybe fonts are larger/thicker than in Powerpoint 2007. LibO3.3, OOo3.3 loses wordwrap, underline and color on FreeBSD.
ppt loses all formatting making it not be a hyperlink, underlined, colored, but begins to wordwrap (though not identically to MS powerpoint 2007). LibO3.3 and OOo3.3 loses wordwrap and underline but keeps color and is still a hyperlink on FreeBSD.

Expected behavior:
Text comes through as a normal blue underlined hyperlink with a word wrap that does not go outside the box, preferably with the same breaks as is seen in MS Powerpoint 2007 (as to minimize needing to review and reedit a presentation as it gets passed from program to program prior to each presentation).

Platform (if different from the browser): 
Windows Vista

Browser: Mozilla/5.0 (X11; FreeBSD amd64; rv:5.0) Gecko/20100101 Firefox/5.0
Comment 1 tester8 2012-01-10 12:22:50 UTC
LOdev 3.5.0beta2 
4ca392c-760cc4d-f39cf3d-1b2857e-60db978
Ubuntu 10.04.3 x86
Linux 2.6.32-37-generic Russian UI

First two links is normal, third is partially grey (rest after http://), but still is a hyperlink.
Can you check with 3.5?
Comment 2 sasha.libreoffice 2012-03-30 04:39:40 UTC
Thanks for bugreport
About hyperlinks word wrap: Impress not wraps hyperlink. I do not know if it is bug or feature. This makes impossible to open files with big hyperlink without lost of formatting.
Comment 3 sasha.libreoffice 2012-03-30 04:45:46 UTC
Created attachment 59270 [details]
previous attachment, saved as odp by msPP 2007
Comment 4 bfoman (inactive) 2012-07-02 06:27:10 UTC
Confirmed with:
LO 3.5.4.2 
Build ID: own W7 debug build
Windows 7 Professional SP1 64 bit

Hyperlinks in attached file are not wrapped.
Comment 5 Chandler Paul 2012-09-21 02:47:56 UTC
I can confirm this bug too on Gentoo using Libreoffice 3.5.6.2
Comment 6 Chandler Paul 2012-09-21 02:49:17 UTC
Created attachment 67469 [details]
Screenshot of hyperlinks not wrapping correctly
Comment 7 Buovjaga 2014-10-22 06:25:30 UTC
With the .pptx, I get wrapping for all the links, but the 3rd one loses color and all the links lose their hyperlinkiness in their last lines. Version: 4.4.0.0.alpha1+
Build ID: a8c24b25fd9fb21097a08a22797bf61b59099ea1
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2014-10-21_06:33:33
Comment 8 Buovjaga 2015-10-16 19:31:06 UTC
Perhaps related to bug 39910, see comment 7:
LO never wraps internet-links. Not only Calc, but other modules too.
Comment 9 Julien Nabet 2016-05-27 09:57:07 UTC

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 40563 ***