Bug Hunting Session
Bug 43616 - LibreOffice Writer crashes after opening odt document
Summary: LibreOffice Writer crashes after opening odt document
Status: RESOLVED WORKSFORME
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.4.4 release
Hardware: All Linux (All)
: medium major
Assignee: Michael Stahl (CIB)
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2011-12-07 23:45 UTC by bf
Modified: 2013-08-18 16:13 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Document crashes LO Writer 3.4.4 (57.10 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2011-12-07 23:45 UTC, bf
Details
hs_err_pid (111.95 KB, text/x-log)
2011-12-28 08:06 UTC, Julien Nabet
Details
Bug 43616 - WinDbg session with FAILED_SOURCE_CODE (33.98 KB, text/plain)
2012-06-05 00:43 UTC, bfoman (inactive)
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description bf 2011-12-07 23:45:30 UTC
Created attachment 54214 [details]
Document crashes LO Writer 3.4.4

Versions that are confirmed:
LO 3.4.4 without JRE on Windows XP
LO 3.4.4 with JRE on Ubuntu Linux 11.10

Version where it didn't happen:
LO 3.3.4 with JRE on Windows XP

1. Start LibreOffice Writer
2. Open attached document
3. Wait some seconds
4. Crash
Comment 1 Christian Lohmaier 2011-12-28 08:04:04 UTC
confirmed with 3.5.0beta2 on linux 64bit
Doesn't open right while importing, but when rendering the layout.

Immediately issuing Tools|Update → all will casue high CPU load for quite a while, but will prevent the crash.
Comment 2 Julien Nabet 2011-12-28 08:06:07 UTC
Created attachment 54905 [details]
hs_err_pid

I reproduced the pb on 3.5 branch and master branch (future 3.6).
Pc Debian x86-64 with debug and symbols enabled.
Comment 3 bfoman (inactive) 2012-06-05 00:43:01 UTC
Created attachment 62559 [details]
Bug 43616 - WinDbg session with FAILED_SOURCE_CODE

Checked with:
LO 3.5.4.2 
Build ID: own W7 debug build
Windows 7 Professional SP1 64 bit

File loads fine, but LO crashes while browsing.
I got quite the same bt as in proxy related bugs: see bug 47044 and bug 49903.

Attached full WinDbg session with FAILED_SOURCE_CODE.
Comment 4 Stephan Bergmann 2012-06-12 01:09:14 UTC
(In reply to comment #3)

Attachment 54214 [details] contains http links to images, so any Windows installation that is prone to bug 47044 will run into that crash when loading this document.

However, this bug has originally been reported for Linux (where bug 47044 cannot hit, as it is in Windows-only code), and the backtrace in attachment 54905 [details] indicates that the originally reported problem is indeed unrelated to bug 47044.
Comment 5 Julien Nabet 2013-01-06 18:00:08 UTC
On pc Debian x86-64 with 3.6 sources updated yesterday I don't reproduce the problem.

bf@tbwb.nl: could you give a try to a newer LO version? (last one is 3.6.4)
Comment 6 Michael Stahl (CIB) 2013-08-18 16:13:20 UTC
does not crash here in 4.1.0.4 or master, and valgrind doesn't complain