Bug 53056 - Format paintbrush cannot be used between documents
Summary: Format paintbrush cannot be used between documents
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.6.0.4 release
Hardware: All All
: medium enhancement
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Clone-Formatting
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-08-01 18:04 UTC by nuno.ponte
Modified: 2019-04-03 06:24 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Test Kit (12.81 KB, application/x-7z-compressed)
2012-09-15 06:22 UTC, Rainer Bielefeld Retired
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description nuno.ponte 2012-08-01 18:04:17 UTC
It is not possible to use paste formatting from one document to another one.
Comment 1 Noel Grandin 2012-09-05 06:25:59 UTC
Tested in 3.6.1.2 (Window)
Comment 2 nuno.ponte 2012-09-05 08:56:42 UTC
Tested again in 3.6.1.2 (Linux - Fedora 17 with GNOME) and still not working.
Comment 3 Only A Test Account, do not aadd to CC! 2012-09-15 06:19:03 UTC
NOT reproducible with  "LibreOffice 3.6.2.1 rc  German UI/ German Locale [Build-ID:  ba822cc] on German WIN7 Home Premium (64bit) 

I tested with attached test kit and
- Server Installation of "LibreOffice 3.3.3  German UI/Locale [OOO330m19 (Build:301) tag libreoffice-3.3.3.1] on German WIN7 Home Premium (64bit) 
- Server installation "LibreOffice 3.4.5 German UI [Build ID: OOO340m1 (Build:502)]" parallel Server installation on German WIN7 Home Premium (64bit)
- Server Installation of "LibreOffice 3.5.1.2 German UI/Locale [Build-ID: dc9775d-05ecbee-0851ad3-1586698-727bf66] on German WIN7 Home Premium (64bit)
- Server installation (own profile) of "LibreOffice  3.5.6.2  German UI/Locale [Build-ID: e0fbe70-5879838-a0745b0-0cd1158-638b327] on German WIN7 Home Premium (64bit) 
- "LibreOffice 3.6.2.1 rc  German UI/ German Locale [Build-ID:  ba822cc] on German WIN7 Home Premium (64bit) 

Beneath several other things I tested whether I can copy/paste a word with some formatting (background, language, character color) to a different document, and most times the pasted word had as expected formatting. But in one case I only was able to paste the unformatted word, and only this option was offered in Menu 'Edit -> Paste special'. But I am not able to reproduce that result.
 
@nuno.ponte@gmail.com:
"is not possible" is much to imprecise. What does that mean? You did not find how? Menu Item offered, active, but does not work? Offered but greyed out? 
Please describe exactly what you expect and what your result is.

@Noel Grandin:
But the result is top secret? ;-)
Comment 4 Rainer Bielefeld Retired 2012-09-15 06:22:38 UTC
Created attachment 67196 [details]
Test Kit

See Comment before (sorry, I used a test account)
Comment 5 nuno.ponte 2012-09-27 09:15:35 UTC
(In reply to comment #3)
> NOT reproducible with  "LibreOffice 3.6.2.1 rc  German UI/ German Locale
> [Build-ID:  ba822cc] on German WIN7 Home Premium (64bit) 
> 

I tested only in Linux (Fedora 17 with Gnome 3)

> 
> Beneath several other things I tested whether I can copy/paste a word with
> some formatting (background, language, character color) to a different
> document, and most times the pasted word had as expected formatting. But in
> one case I only was able to paste the unformatted word, and only this option
> was offered in Menu 'Edit -> Paste special'. But I am not able to reproduce
> that result.
>  
> @nuno.ponte@gmail.com:
> "is not possible" is much to imprecise. What does that mean? You did not
> find how? Menu Item offered, active, but does not work? Offered but greyed
> out? 
> Please describe exactly what you expect and what your result is.

When I click the "Format Paintbrush" button in the source document, the mouse pointer turns into a "dropping tin". Then, I switch to the target document and the mouse pointer returns to the arrow and I can't paste the source formatting, either with the mouse or Edit -> Paste special.

I can get you a screencast if it helps.
Comment 6 QA Administrators 2015-02-19 15:38:50 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 7 Buovjaga 2015-03-07 14:10:27 UTC
(In reply to nuno.ponte from comment #5)
> When I click the "Format Paintbrush" button in the source document, the
> mouse pointer turns into a "dropping tin". Then, I switch to the target
> document and the mouse pointer returns to the arrow and I can't paste the
> source formatting, either with the mouse or Edit -> Paste special.

Reproduced with formatting brush.

Win 7 Pro 64-bit, LibO Version: 4.4.1.2
Build ID: 45e2de17089c24a1fa810c8f975a7171ba4cd432
Locale: fi_FI
Comment 8 Jean-Baptiste Faure 2015-03-11 21:42:05 UTC
This report is about format paintbrush, not about paste special with format.

I think that this is not a bug, format paintbrush seems to not have designed to work from a document to another. Though, that seems a receivable enhancement request.

Best regards. JBF
Comment 9 Dennis Roczek 2017-06-04 17:07:09 UTC
still confirmed with

Version: 5.5.0.0.alpha0+
Build ID: 0e6297932252403883a6057feee488e4ee2bc360
CPU threads: 4; OS: Mac OS X 10.12.5; UI render: default; 
TinderBox: MacOSX-x86_64@49-TDF, Branch:master, Time: 2017-05-22_23:39:45
Locale: de-DE (de_DE.UTF-8); Calc: group
Comment 10 sdc.blanco 2019-04-02 22:43:54 UTC
As best I can tell, this bug report is a duplicate of #45647 -- but I will leave the decision to others -- though this version has a "medium" importance, while the other has a "low" importance.
Comment 11 Buovjaga 2019-04-03 06:24:33 UTC
This report is about Writer, bug 45647 is about Impress and bug 86805 is about Calc. Maybe the code path is shared, but until we know, let's keep them separate.