Bug Hunting Session
Bug 57188 - EDITING: With "end" key cursor is not placed at the real end of line
Summary: EDITING: With "end" key cursor is not placed at the real end of line
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.6.3.2 release
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks: Shortcuts-Accelerators
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2012-11-16 09:39 UTC by Marcin
Modified: 2019-09-18 07:44 UTC (History)
0 users

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Marcin 2012-11-16 09:39:48 UTC
Problem description: 

With "end" key cursor is not placed at the real end of line, when last character is space

Steps to reproduce:
1. write few lines of text (not hyphenated - recommended, then lines are ending with spaces)
2. place cursor in any, but not last, line
3. press "end" key
4. write something

Current behavior:

You will find, that written chars are added to last word in line and not to the first one in next line (which means that cursor has been placed before ending space

Expected behavior:

With "end" key cursor should be placed after ending space

Platform (if different from the browser): 
              
Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0
Browser: Mozilla/5.0 (Windows NT 6.1; rv:16.0) Gecko/20100101 Firefox/16.0
Comment 1 Urmas 2012-11-16 10:11:53 UTC
Confirmed in 3.7.
Comment 2 QA Administrators 2015-01-05 17:51:51 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 3 Marcin 2015-01-05 18:14:36 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 QA Administrators 2016-01-17 20:03:43 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Marcin 2016-01-22 19:49:47 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Marcin 2016-02-21 13:36:36 UTC
In addition:
I'm almost sure it is bug which was present in earliest versions of OpenOffice also. So it could get "Inherited from OOo" - I'll try to check it tomorrow.
Comment 7 QA Administrators 2017-03-06 15:27:59 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Marcin 2017-03-07 10:32:12 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 QA Administrators 2018-09-17 02:46:15 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Marcin 2018-09-17 09:49:31 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Roman Kuznetsov 2018-09-17 14:18:08 UTC
(In reply to Marcin from comment #10)
> Wersja: 6.1.0.3 (x64)
> Build ID: efb621ed25068d70781dc026f7e9c5187a4decd1
> Wątki CPU: 4; OS:Windows 10.0; UI render:domyślny; 
> Ustawienia regionalne: pl-PL (pl_PL); Calc: group threaded

still repro in 6.1.1.1
Comment 12 QA Administrators 2019-09-18 02:53:45 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 13 Marcin 2019-09-18 07:24:47 UTC
bug still present

Wersja: 6.3.1.2 (x64)
Build ID: b79626edf0065ac373bd1df5c28bd630b4424273
Wątki CPU: 4; OS:Windows 10.0; UI render:domyślny; VCL: win; 
Ustawienia regionalne: pl-PL (pl_PL); UI-Language: pl-PL
Calc: threaded