Bug 59210 - [PERSONALIZATION] Header in data source displays part of a theme
Summary: [PERSONALIZATION] Header in data source displays part of a theme
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.0.2 rc
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
: 59897 (view as bug list)
Depends on:
Blocks: LibreOffice-Themes
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-01-10 19:09 UTC by Olivier Hallot
Modified: 2021-06-10 03:50 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
Image shows PERSONAS ui issue (543.82 KB, image/png)
2013-01-10 19:10 UTC, Olivier Hallot
Details
Persona renders incorrectly (22.68 KB, image/png)
2019-04-23 11:13 UTC, Daveo
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Olivier Hallot 2013-01-10 19:09:38 UTC
Displaying the data source in a document (F4) shows the topmost stripe of the actual persona, breaking the persona + libreoffice beauty combination. See attached image.

Note: displaying the gallery does not show the persona topmost stripe. Gallery header background is plain solid.
Comment 1 Olivier Hallot 2013-01-10 19:10:38 UTC
Created attachment 72798 [details]
Image shows PERSONAS ui issue
Comment 2 Jorendc 2013-01-11 00:19:36 UTC
I can confirm this behavior; I tried multiple other toolbars, but not reproducible with other's. Only with Data Source.

@Kendy: I think this one is one for you :-).
Comment 3 Florian Reisinger 2013-01-26 15:04:00 UTC
Valid with Version 4.0.0.2 .0.2 (Build ID: 5991f37846fc3763493029c4958b57282c2597e)@ Win7 x64
Comment 4 Jorendc 2013-01-26 20:20:39 UTC
*** Bug 59897 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 5 A (Andy) 2014-09-27 18:06:52 UTC
reproducible with LO 4.3.2.2 (Win 8.1)
Comment 6 Peter Maunder 2014-10-03 11:03:33 UTC
Same problem with 4.3.2.2 and Linux-Mint 17 Mate.
Comment 7 QA Administrators 2015-10-14 19:57:51 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Peter Maunder 2015-10-17 11:28:12 UTC
Still there with 5.0.2.2 and Linux-Mint Mate 17
Comment 9 QA Administrators 2016-11-08 11:29:00 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Daveo 2019-04-23 11:13:03 UTC
Created attachment 150941 [details]
Persona renders incorrectly

I am resurrecting this old bug simply to bring the (still present in 6.2.3.2) issue to the attention of whoever gets to work on this (flawed from the start) feature next.
As the attached screen capture (Persona Rendering Change.png) illustrates, in the 5.x series persona rendering was almost done correctly, but changes made in the 6.x series reinstated the old issue.
Comment 11 QA Administrators 2021-06-10 03:50:56 UTC
Dear Olivier Hallot,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug