Bug Hunting Session
Bug 62816 - No check marks on dropdown menus
Summary: No check marks on dropdown menus
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.0.2.1 rc
Hardware: x86 (IA32) Linux (All)
: medium major
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: needsDevEval
: 89809 (view as bug list)
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-03-27 14:52 UTC by gabzana
Modified: 2016-10-10 11:14 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
2 PNGs of bug in Track Changes and Toolbars menus (210.34 KB, application/zip)
2013-03-27 14:52 UTC, gabzana
Details
Linux Mint 14 screenshot (57.15 KB, image/png)
2013-04-16 17:38 UTC, Jorendc
Details
demonstrating check mark issue (75.64 KB, image/png)
2013-04-16 17:44 UTC, Joel Madero
Details
Show checkmarks working in LO 4.0.2.1 (115.16 KB, image/png)
2013-04-17 13:52 UTC, Robinson Tryon (qubit)
Details
LibreOffice 4.4.1.2 - checkboxes not displayed (99.17 KB, image/png)
2015-03-03 23:25 UTC, S.
Details
pluma (GTK2) shows check marks correctly (30.71 KB, image/png)
2015-03-03 23:26 UTC, S.
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description gabzana 2013-03-27 14:52:36 UTC
Created attachment 77106 [details]
2 PNGs of bug in Track Changes and Toolbars menus

When navigating the dropdown menus in (at least) Writer and Calc, check marks that would normally appear do not.

For example, after choosing Edit > Track Changes > Record, no check mark appears next to Record.

When choosing View > Toolbars, no check marks appear next to the toolbar names, regardless of whether any toolbars are visible or not.

This creates major usability problems.

Screenshots attached.
Comment 1 Joel Madero 2013-04-16 16:22:49 UTC
From what I see the check marks are just white, which for usability purposes is no good. If you go to edit -> changes -> and highlight (don't clikc) "show" you can see the checkmark but these should be a different, more visible, color.

If I'm incorrect please leave additional info but I am confirming this -- hard to say if it's an enhancement request or a bug....I lean towards enhancement as the check mark behaves and looks as it was designed so, marking as 

Version: 4.1.0.0.alpha0+Build ID: 6e3e6ef7257e93743a72719581ef6fe0016e58e
Date:   Thu Apr 11 15:24:38 2013 +0200 
Platform: Bodhi Linux 2.2 x64
+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + 
As I've been able to confirm the enhancement request I am marking as:

New (confirmed)
Enhancement
highest

Keywords - 

Whiteboard Status - ProposedEasyHack

+ + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + + 
LibreOffice is powered by a team of volunteers, every bug is confirmed (triaged) by human beings who mostly give their time for free. We invite you to join our triaging by checking out this link:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/BugTriage

There are also other ways to get involved including with marketing, UX, documentation, and of course developing -  http://www.libreoffice.org/get-help/mailing-lists/. 

Lastly, good bug reports help tremendously in making the process go smoother, please always provide reproducible steps (even if it seems easy) and attach any and all relevant material
Comment 2 Jorendc 2013-04-16 17:38:52 UTC
Created attachment 78103 [details]
Linux Mint 14 screenshot

Hi,

I can not reproduce this behavior using Linux Mint 14 x64 with LibreOffice 4.0.2.2 (Dutch UI). Seems like this is an Unity-only bug (theme dependent).

Kind regards,
Joren
Comment 3 Joel Madero 2013-04-16 17:43:59 UTC
and my screenshot demonstrating the problem....this one is strange, wonder who we can ping about it
Comment 4 Joel Madero 2013-04-16 17:44:25 UTC
Created attachment 78104 [details]
demonstrating check mark issue
Comment 5 Robinson Tryon (qubit) 2013-04-17 13:34:28 UTC
NO REPRO on Ubuntu 12.04.2 + LO 4.0.2.1

Checkmarks (e.g. Edit -> Changes -> Show) display in black for me.
Comment 6 Robinson Tryon (qubit) 2013-04-17 13:52:35 UTC
Created attachment 78133 [details]
Show checkmarks working in LO 4.0.2.1
Comment 7 Ivan Timofeev (retired) 2013-06-29 10:55:57 UTC
What theme should one install to reproduce this bug?
Comment 8 Joel Madero 2014-02-27 22:55:19 UTC
In order to limit the confusion between ProposedEasyHack and EasyHack and to make queries much easier we are changing ProposedEasyHack to NeedsDevEval.

Thank you and apologies for the noise
Comment 9 Noel Grandin 2015-01-22 12:28:41 UTC
Joel, putting this into NEEDINFO since we seem to need input from you about which platform you reproduced this on.

It sounds to me like a bug in the interaction between our UI rendering code in the VCL module and the underlying widget toolkit GTK/KDE/etc and the theme engine the Linux distro is using.
Comment 10 Adolfo Jayme 2015-03-03 23:09:35 UTC
*** Bug 89809 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 11 S. 2015-03-03 23:25:55 UTC
Created attachment 113862 [details]
LibreOffice 4.4.1.2 - checkboxes not displayed
Comment 12 S. 2015-03-03 23:26:32 UTC
Created attachment 113863 [details]
pluma (GTK2) shows check marks correctly
Comment 13 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-13 11:21:31 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 14 Xisco Faulí 2016-09-11 22:13:14 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 15 Xisco Faulí 2016-10-10 11:14:24 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-20161010