Bug 69098 - FILEOPEN Imported MS-word document (.doc) does not show correct Unicode PUA character (checkbox)
Summary: FILEOPEN Imported MS-word document (.doc) does not show correct Unicode PUA c...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
Inherited From OOo
Hardware: x86-64 (AMD64) Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords: filter:doc
Depends on:
Blocks: DOC-Forms
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-09-08 13:49 UTC by Kees van den Broek
Modified: 2019-12-15 21:47 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
The left screen is LO 4.1.1.2 rendering of the document, the right is MS Word 2013 rendering the document. (266.95 KB, image/png)
2013-09-08 13:49 UTC, Kees van den Broek
Details
original bugdocument (263.00 KB, application/msword)
2014-11-02 21:48 UTC, Cor Nouws
Details
pciture with wrong - left - and original - right - rendering (714.40 KB, image/png)
2014-11-02 21:49 UTC, Cor Nouws
Details
Checkbox is now rendered as bullet point (271.22 KB, image/png)
2018-10-04 06:43 UTC, Kees van den Broek
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Kees van den Broek 2013-09-08 13:49:23 UTC
Created attachment 85425 [details]
The left screen is LO 4.1.1.2 rendering of the document, the right is MS Word 2013 rendering the document.

This word document contains a stuffed table with unrendered checkboxes. Also the text alignment in the first column is a bit off.

http://www.hypotheker.nl/NR/rdonlyres/18B8EEB1-38AC-4A38-98A6-577175B63636/0/2013werkgeversverklaring.doc

See the attachment for 2 screens, the left is LO 4.1.1.2 rendering of the document, the right is MS Word 2013 rendering the document.

Operating System: Ubuntu
Version: 4.1.1.2 rc
Comment 1 Cor Nouws 2013-09-08 18:10:04 UTC
Hi Kees,

Thanks for writing the issue.
I confirm that the checkboxes are not shown.

In 3.4.x / 3.5.x /3.6.x it is displayed as (for me unrecognized) character.

Cheers,
Cor

(Possible there already is an issue for this .. failing time now to search - sorry).
Comment 2 Xisco Faulí 2014-04-04 12:07:11 UTC
I change the status of this issue to NEEDINFO as the link to the document doesn't work any longer.
Please, update the link or update the document directly to bugzilla.
Comment 3 QA Administrators 2014-11-02 16:46:33 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 4 Cor Nouws 2014-11-02 21:48:12 UTC
Created attachment 108815 [details]
original bugdocument

Hi, I had a local copy of the orrig attachment. So I reopen
Comment 5 Cor Nouws 2014-11-02 21:49:43 UTC
Created attachment 108816 [details]
pciture with wrong - left - and original - right - rendering

low quality, sorry
Look in Table1:C12 :)
Comment 6 MM 2015-05-06 21:11:42 UTC
Opens correctly with v4.4.3.2 under windows 7 x64, but not with v4.4.3.2 under mint 17.1 and ubuntu 14.04. Even saving to odt under windows and loading with linux, it still doesn't shows the checkboxes.
Linux only or does a MAC also suffer from this problem ?!
Comment 7 QA Administrators 2016-09-20 09:37:06 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 8 Telesto 2016-12-12 20:14:37 UTC
Confirming with:
Version: 5.4.0.0.alpha0+
Build ID: 84f2ff67a7e404febf710b1dc7f66d06745c503f
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.19; UI Render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2016-12-09_23:20:01
Locale: nl-NL (nl_NL); Calc: CL

and with:
Versie: 4.4.6.3 
Build ID: e8938fd3328e95dcf59dd64e7facd2c7d67c704d
Locale: nl_NL

But not with
Version: 4.4.0.3
Build ID: de093506bcdc5fafd9023ee680b8c60e3e0645d7
Locale: nl_NL
Comment 9 m.a.riosv 2017-02-26 01:23:51 UTC
*** Bug 106181 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 10 Justin L 2017-09-05 23:38:16 UTC
This appears to be using U+f0ff as the checkbox character. Certainly this will depend on the font being available at the very least.
Comment 11 Xisco Faulí 2017-10-03 14:59:27 UTC
Now a bullet is displayed

Version: 6.0.0.0.alpha0+
Build ID: 34e8fd7e99489e9f50a512b07c6f3923b358b4d3
CPU threads: 4; OS: Linux 4.10; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: ca-ES (ca_ES.UTF-8); Calc: group
Comment 12 QA Administrators 2018-10-04 02:55:26 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 13 Kees van den Broek 2018-10-04 06:43:34 UTC
Created attachment 145364 [details]
Checkbox is now rendered as bullet point

Since I last tested in LO 4.1.1.2 where no character appeared, there's now a bullet point rendered where there should be a checkbox. So bug is still present.

Version tested:

Version: 6.0.3.2
Build ID: 1:6.0.3-0ubuntu1
CPU threads: 8; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: gtk3; 
Locale: en-US (en_US.UTF-8); Calc: group
Comment 14 QA Administrators 2019-10-05 03:05:57 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 15 Johannes Schneider 2019-11-30 01:14:39 UTC
If I open a word document, now the check box is being shown as a white square. (It does for printing, but it doesn't work as a check box.)

If I open an excel sheet, the check box is working properly. I think for sheets the bug has been resolved.

Johannes
Comment 16 Cor Nouws 2019-11-30 13:49:42 UTC
(In reply to Johannes Schneider from comment #15)
> If I open a word document, now the check box is being shown as a white
> square. (It does for printing, but it doesn't work as a check box.)
the original test document from this report, still shows as reported by Kees in 2018.

Maybe it is a problem of the proper font not being available.
The name in Format>Character reads "Monotype Sorts;Symbol" (not installed)
Comment 17 Johannes Schneider 2019-12-15 21:47:17 UTC
Sorry, I tested it with a .DOCX document.

I now generated a .DOC document using MS Word 2013 with a checkbox in it. Word refused to save the document with the checkbox and instead replaced it by a simple character (white square).
(Trying to translate the message: "Content control element will be replaced with static content.")

So, I think the bug is becoming obsolete for their aren't any working checkboxes in recently generated .DOC documents.

The bug still exists for .DOCX documents but has been resolved for .XLS and .XLSX documents.