Bug 71147 - FILEOPEN: lwp-files open not or without charts/tables
Summary: FILEOPEN: lwp-files open not or without charts/tables
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.1.2.3 release
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA target:4.1.4 target:4.2.0
Keywords:
: 70892 (view as bug list)
Depends on:
Blocks: LWP
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2013-11-01 22:22 UTC by klausmiehling
Modified: 2022-01-20 03:34 UTC (History)
6 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
lwp file that does not open at all (967.24 KB, application/vnd.lotus-wordpro)
2013-11-01 22:22 UTC, klausmiehling
Details
lwp file that opens without charts/tables (1.12 MB, application/vnd.lotus-wordpro)
2013-11-01 22:30 UTC, klausmiehling
Details
console + bt for fnf1500 document (23.20 KB, text/plain)
2013-11-02 22:56 UTC, Julien Nabet
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description klausmiehling 2013-11-01 22:22:12 UTC
Created attachment 88517 [details]
lwp file that does not open at all

Problem description: 

Steps to reproduce:
1. ....open lwp file
2. ....
3. ....

Current behavior: file does not open, program says: "Allgemeiner Fehler. Allgemeiner Ein-/Ausgabefehler" 

or:

file opens with loss of formatting (italics, IPA font, though installed) and loss of all charts/tables AND all their content

Expected behavior: opens without loss of text

              
Operating System: Windows 7
Version: 4.1.2.3 release
Comment 1 klausmiehling 2013-11-01 22:30:38 UTC
Created attachment 88518 [details]
lwp file that opens without charts/tables

the file "fnf 1500 - 1570" does not open at all, the file "Finanzen 2013" opens without charts/tables and therefore lost almost all of its content
Comment 2 m.a.riosv 2013-11-02 01:36:13 UTC
Hi Klausmiehling, thanks for reporting.

Reproducible with:
Win7x64 
Version: 4.1.4.0.0+ Build ID: d6ee64b75581cbeb92534271ee6f4e87f07aa5c

Maybe I am wrong, but I think won't be easy find this solved in a short time.
Saving your file in LotusWordPro as MS word 7.0 or as Wordperfect achieves a better results.
Comment 3 Julien Nabet 2013-11-02 22:56:03 UTC
Created attachment 88539 [details]
console + bt for fnf1500 document

On pc Debian x86-64 with master sources updated today, I had a crash by trying to open fnf1500 document.

I attached console logs + bt
Comment 4 Commit Notification 2013-11-04 13:56:12 UTC
Julien Nabet committed a patch related to this issue.
It has been pushed to "libreoffice-4-1":

http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/core/commit/?id=03a5b16e056bf8ddab5a6b204db8706da7f7be26&h=libreoffice-4-1

Related: fdo#71147 lwp-files open not or without charts/tables


It will be available in LibreOffice 4.1.4.

The patch should be included in the daily builds available at
http://dev-builds.libreoffice.org/daily/ in the next 24-48 hours. More
information about daily builds can be found at:
http://wiki.documentfoundation.org/Testing_Daily_Builds
Affected users are encouraged to test the fix and report feedback.
Comment 5 Commit Notification 2013-11-04 13:56:29 UTC
Julien Nabet committed a patch related to this issue.
It has been pushed to "master":

http://cgit.freedesktop.org/libreoffice/core/commit/?id=a210df8e50d94f557ceaa21e5f4943db97777812

Related: fdo#71147 lwp-files open not or without charts/tables



The patch should be included in the daily builds available at
http://dev-builds.libreoffice.org/daily/ in the next 24-48 hours. More
information about daily builds can be found at:
http://wiki.documentfoundation.org/Testing_Daily_Builds
Affected users are encouraged to test the fix and report feedback.
Comment 6 m.a.riosv 2013-11-04 19:01:32 UTC
Thanks Julien for a so quick patch, which solve opening the file with tables.
Win7x64Ultimate
Version: 4.2.0.0.alpha0+ Build ID: 7c19dd02d9241e06ecfeeb9ba4ab2971cba7ef43
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2013-11-03_23:15:10

Letters with umlauts looks like boxes, even with locale in German(Germany).
And open fine without select any file type, but selecting Lotus-Wordpro-Document for open, results in a:
 General Error.
 General input/output error.
Comment 7 tommy27 2013-11-04 21:06:50 UTC
*** Bug 70892 has been marked as a duplicate of this bug. ***
Comment 8 klausmiehling 2013-11-30 23:36:27 UTC
I downloaded the patch and copied it in the libre Office Folder - I didn't know what else to do, since am no Computer expert ...

But I hoped for the next version. I installed Version 4.1.3.2 today, but still the word pro files open without tables and without the table content.
Comment 9 Julien Nabet 2013-12-01 07:56:33 UTC
klausmiehling: Only the crash is fixed. Lotus Word pro is closed software, I mean we don't have the specs of it.

Michael: except if someone wants to do some reverse engineering, I don't think this bug can be fixed and would put RESOLVED/WONTFIX, what do you think?
Comment 10 Michael Meeks 2013-12-02 09:57:37 UTC
As you say - lwp is a tad difficult to fix without any specs. of course, that doesn't mean it is un-fixable; but it takes some work - patches most welcome.

No idea how to categorise the bug - but if it's real, leaving it open but in some backwater is prolly better ?
Comment 11 QA Administrators 2015-04-19 03:21:22 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 12 Buovjaga 2015-06-16 09:52:45 UTC
attachment 88517 [details] opens ok.

attachment 88518 [details] doesn't show charts or tables.

Win 7 Pro 64-bit Version: 5.1.0.0.alpha1+
Build ID: 80ec99db4325a439a8a3f1d420d0a80f8bf9c439
TinderBox: Win-x86@62-merge-TDF, Branch:MASTER, Time: 2015-06-16_00:00:20
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 13 QA Administrators 2016-09-20 10:02:04 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 14 QA Administrators 2019-12-03 14:12:52 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 15 m.a.riosv 2019-12-06 01:03:15 UTC
General Error, general input/output error
Version: 6.5.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 60e8941fd581bb06cbf6be62edb8c387e7c07812
CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 19035; UI render: default; VCL: win; 
Locale: es-ES (es_ES); UI-Language: en-US
Calc: CL
Comment 16 Xisco Faulí 2020-01-20 18:34:29 UTC
(In reply to m.a.riosv from comment #15)
> General Error, general input/output error
> Version: 6.5.0.0.alpha0+ (x64)
> Build ID: 60e8941fd581bb06cbf6be62edb8c387e7c07812
> CPU threads: 4; OS: Windows 10.0 Build 19035; UI render: default; VCL: win; 
> Locale: es-ES (es_ES); UI-Language: en-US
> Calc: CL

Reported in bug 130093
Comment 17 QA Administrators 2022-01-20 03:34:24 UTC
Dear klausmiehling,

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from https://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://web.libera.chat/?settings=#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug