Download it now!
Bug 84007 - Warten beim Speichern
Summary: Warten beim Speichern
Status: RESOLVED INVALID
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: BASIC (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
unspecified
Hardware: PowerPC All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2014-09-17 16:41 UTC by Günther Löw
Modified: 2015-05-06 14:23 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Günther Löw 2014-09-17 16:41:27 UTC
Wenn ich an meinem Notebook das Netzwerkkabel angeschlossen habe, wartet LibreOffice beim speichern einer Datei immer zuerst 5 Sek. bis es beginnt zu speichern. Der Speichervorgang geht schnell. Aber das Warten nervt. Und wenn ich eine Datei schließen möchte, wartet es ebenfalls 2-3 Sek. bis das Fenster geschlossen wird. Das nervt.
Übrigens ist dies nicht bei anderer Software.
Mit freundlichen Grüßen
Günther Löw
Comment 1 tommy27 2014-09-17 19:06:29 UTC
please translate in english
Comment 2 A (Andy) 2014-09-20 11:03:13 UTC
(Free) English Translation:
If the laptop is connected with the network cable LO always waits 5 seconds until it starts to save a file.  The save process works fast, but the delay is annoying.  Also if he wants to close a file LO waits 2 - 3 seconds until the window is closed.  He doesn't experience this with other software.

My current tests:
I can't reproduce it with LO 4.3.1.2 (Win 8.1).


@Mr. Löw:
Haben Sie dieses Problem nur mit einer bestimmten Datei oder mit jeder, also auch einer neuen Datei?  Kann es an der Größe der Datei liegen?  Haben Sie dieses Problem nur wenn das Netzwerkkabel angesteckt ist?  Mit welchem Betriebssystem arbeiten Sie?  Welche LibreOffice Version verwenden Sie?

English translation of the question to Mr. Löw:
Do you have this problem only with a specific file or with all files, e.g. also with a new file?  Is it due to the file size?  Do you have this problem only if the network cable is connected?  Which operating system are you using?  Which LO version are you using?
Comment 3 Günther Löw 2014-09-21 18:52:13 UTC
Hallo,

danke für die Antwort.
Die Wartezeit gibt es nur, wenn das Netzwerkkabel angeschlossen ist. Es 
ist gleich, ob neue Datei oder alte , klein oder groß. Es sind 5 sec. 
bevor der Speichervorgang beginnt.
Es ist bei Libre Office 4.2.6. Bei Apache Office 3 und Version 4 war es 
genauso. Bei meinem alten Notebook war es nicht so.
Jetzt habe ich Windows 7.

Grüße von Günther Löw


Am 20.09.2014 13:03, schrieb bugzilla-daemon@freedesktop.org:
> A (Andy) <mailto:stgohi-lobugs@yahoo.de> changed bug 84007 
> <https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=84007>
> What 	Removed 	Added
> Status 	UNCONFIRMED 	NEEDINFO
> CC 		stgohi-lobugs@yahoo.de
> Ever confirmed 		1
>
> *Comment # 2 <https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=84007#c2> 
> on bug 84007 <https://bugs.freedesktop.org/show_bug.cgi?id=84007> from 
> A (Andy) <mailto:stgohi-lobugs@yahoo.de> *
> (Free) English Translation:
> If the laptop is connected with the network cable LO always waits 5 seconds
> until it starts to save a file.  The save process works fast, but the delay is
> annoying.  Also if he wants to close a file LO waits 2 - 3 seconds until the
> window is closed.  He doesn't experience this with other software.
>
> My current tests:
> I can't reproduce it with LO 4.3.1.2 (Win 8.1).
>
>
> @Mr. Löw:
> Haben Sie dieses Problem nur mit einer bestimmten Datei oder mit jeder, also
> auch einer neuen Datei?  Kann es an der Größe der Datei liegen?  Haben Sie
> dieses Problem nur wenn das Netzwerkkabel angesteckt ist?  Mit welchem
> Betriebssystem arbeiten Sie?  Welche LibreOffice Version verwenden Sie?
>
> English translation of the question to Mr. Löw:
> Do you have this problem only with a specific file or with all files, e.g. also
> with a new file?  Is it due to the file size?  Do you have this problem only if
> the network cable is connected?  Which operating system are you using?  Which
> LO version are you using?
> ------------------------------------------------------------------------
> You are receiving this mail because:
>
>   * You reported the bug.
>
Comment 4 A (Andy) 2014-09-26 21:15:19 UTC
Könnte dies vielleicht an den Router Einstellungen liegen?  Könnten Sie hier noch mal prüfen, ob es irgend etwas mit der Router-Konfiguration/Verbindungen zu tun hat.
Ich habe einen ähnlichen älteren Fehlerreport gefunden, wo ein Nutzer lange warten musste, bis eine Datei geladen wurde, sobald er das Netzwerkkabel angesteckt hatte (siehe Bug 74326).  In diesem Fall schien LO erfolglos zu versuchen ein Verbindung aufzubauen.


Free English Translation for other users:
Feedback from Günther:
He has only to wait if the network cable is connected.  It doesn't depend on the type of file (new, old, small, large).  It takes 5 seconds to save the file.  He is using LO 4.2.6.  With Apache OpenOffice he has the same problem.  He hasn't had these problems with his old laptop.  He is working with Windows 7.

Feedback to Günther:
Could this maybe be linked to the router settings?  Could you please check whether it is caused by the router configuration/connections.  I have found a similar old bug where a user had to wait long until a file was open if the network cable was conntected (see bug 74326).  In that case LO seemed to try to open a connection without success.
Comment 5 QA Administrators 2015-04-01 14:47:11 UTC
Dear Bug Submitter,

This bug has been in NEEDINFO status with no change for at least
6 months. Please provide the requested information as soon as
possible and mark the bug as UNCONFIRMED. Due to regular bug
tracker maintenance, if the bug is still in NEEDINFO status with
no change in 30 days the QA team will close the bug as INVALID
due to lack of needed information.

For more information about our NEEDINFO policy please read the
wiki located here:
https://wiki.documentfoundation.org/QA/Bugzilla/Fields/Status/NEEDINFO

If you have already provided the requested information, please
mark the bug as UNCONFIRMED so that the QA team knows that the
bug is ready to be confirmed.
 
Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!


Warm Regards,
QA Team
Comment 6 QA Administrators 2015-05-06 14:21:29 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INVALID due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

-- The LibreOffice QA Team 

This INVALID Message was generated on: 2015-05-06

Warm Regards,
QA Team