Bug Hunting Session
Bug 95918 - Document with a single image isn't displayed
Summary: Document with a single image isn't displayed
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
3.3.0 release
Hardware: All All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: interoperability
Keywords: filter:docx
Depends on:
Blocks: DOCX-Images
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2015-11-18 21:22 UTC by Matthew Holloway
Modified: 2019-02-28 21:47 UTC (History)
3 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Embedded image isn't displayed in LibreOffice (371.51 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)
2015-11-18 21:22 UTC, Matthew Holloway
Details
How LibreOffice renders the document (57.87 KB, image/png)
2015-11-18 21:27 UTC, Matthew Holloway
Details
How Microsoft Office 2013 renders the document (136.07 KB, image/png)
2015-11-18 21:28 UTC, Matthew Holloway
Details
MS Office "save as" to ODF text document (244.11 KB, application/vnd.oasis.opendocument.text)
2015-11-19 00:38 UTC, V Stuart Foote
Details
PNG image extracted from the ODF archive (224.58 KB, image/png)
2015-11-19 00:42 UTC, V Stuart Foote
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Matthew Holloway 2015-11-18 21:22:44 UTC
Created attachment 120636 [details]
Embedded image isn't displayed in LibreOffice

In the attached document there is a single embedded image (a .PNG) that is visible in Microsoft Office 2013 but isn't visible in any version of LibreOffice.

I've tested this in LibreOffice 3.3, 4.0, 4.3, and 5.1alpha.
Comment 1 Matthew Holloway 2015-11-18 21:27:25 UTC
Created attachment 120637 [details]
How LibreOffice renders the document
Comment 2 Matthew Holloway 2015-11-18 21:28:35 UTC
Created attachment 120638 [details]
How Microsoft Office 2013 renders the document
Comment 3 V Stuart Foote 2015-11-19 00:38:31 UTC
Created attachment 120641 [details]
MS Office "save as" to ODF text document

Actually, when "save as" from Word 2013's OOXML to ODF it is fine. The PNG image and the document renders without issue.

Document "save as" converted to ODF .ODT by Word 2013 attached.
Comment 4 V Stuart Foote 2015-11-19 00:42:39 UTC
Created attachment 120642 [details]
PNG image extracted from the ODF archive

Always worth at least trying to work with the ODF formatted document.  Some times trying to make OOXML work just is not worth the effort.
Comment 5 Robinson Tryon (qubit) 2015-12-13 12:18:26 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 Telesto 2016-12-08 14:59:01 UTC
Repro with:
Version: 5.4.0.0.alpha0+
Build ID: 2bad9f1cd8da0cd3d8ff33e875eaf10c1fd9d0bf
CPU Threads: 4; OS Version: Mac OS X 10.12.1; UI Render: default; 
TinderBox: MacOSX-x86_64@49-TDF, Branch:master, Time: 2016-11-29_01:04:44
Locale: nl-NL (nl_NL.UTF-8); Calc: group
Comment 7 QA Administrators 2017-12-09 11:08:29 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug