Bug 97696 - FILEOPEN: MATE login session crashes when opening document in Calc
Summary: FILEOPEN: MATE login session crashes when opening document in Calc
Status: RESOLVED INSUFFICIENTDATA
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Calc (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.0.3.1 rc
Hardware: x86-64 (AMD64) Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2016-02-09 18:12 UTC by Jeenu Viswambharan
Modified: 2017-05-31 10:45 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Jeenu Viswambharan 2016-02-09 18:12:39 UTC
I had previously asked this question here https://ask.libreoffice.org/en/question/63175/libreoffice-calc-crashes-login-session/, but didn't receive any replies. I'm pasting the problem description here: 

I've a fresh installation of Linux Mint 17.3 MATE edition, and along with it came libreoffice (1:5.0.3~rc2-0ubuntu1~trusty2). My entire login screen crashes if I open Calc. Other programs like Writer appear to start up at least, but Calc brings down the entire login session. A suggested workaround that I found on the Internet was to use SAL_USE_VCLPLUGIN=gtk localc, but that didn't help either. I'm not sure if and where I can pick any logs of the crash, but if somebody can point me to that, I'm happy to share that.
Comment 1 Buovjaga 2016-02-12 08:59:15 UTC
Can you please ask for debugging help on the MATE forum: http://forums.mate-desktop.org/

I found debugging instructions for caja, but not for your "login": http://wiki.mate-desktop.org/applications:caja
Comment 2 Buovjaga 2016-03-02 21:13:21 UTC
Please test with 5.1.1, which will be released soon. https://wiki.documentfoundation.org/Installing_in_parallel/Linux

Also, did you get debugging help from MATE?

Set to NEEDINFO.
Change back to UNCONFIRMED, if the problem persists. Change to RESOLVED WORKSFORME, if the problem went away.
Comment 3 Jeenu Viswambharan 2016-03-03 20:57:05 UTC
Just tested the release candidate, and it still makes the session crash.

My post on MATE forums has't received any answers yet: http://forums.mate-desktop.org/viewtopic.php?f=7&t=3680&p=11436

I launched soffice from a tmux session, to which I attached after logging in again after the crash. The last message I could see there was 'X IO Error'.
Comment 4 Xisco Faulí 2016-09-30 11:56:31 UTC
Could you please provide the information asked in http://forums.mate-desktop.org/viewtopic.php?f=7&t=3680&p=11436 ? Meanwhile, setting it as NEEDINFO
Comment 5 QA Administrators 2017-05-02 11:36:40 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 6 QA Administrators 2017-05-31 10:45:58 UTC
Dear Bug Submitter,

Please read this message in its entirety before proceeding.

Your bug report is being closed as INSUFFICIENTDATA due to inactivity and
a lack of information which is needed in order to accurately
reproduce and confirm the problem. We encourage you to retest
your bug against the latest release. If the issue is still
present in the latest stable release, we need the following
information (please ignore any that you've already provided):

a) Provide details of your system including your operating
   system and the latest version of LibreOffice that you have
   confirmed the bug to be present

b) Provide easy to reproduce steps – the simpler the better

c) Provide any test case(s) which will help us confirm the problem

d) Provide screenshots of the problem if you think it might help

e) Read all comments and provide any requested information

Once all of this is done, please set the bug back to UNCONFIRMED
and we will attempt to reproduce the issue. Please do not:

a) respond via email 

b) update the version field in the bug or any of the other details
   on the top section of our bug tracker

Warm Regards,
QA Team

MassPing-NeedInfo-20170531