Bug Hunting Session
Bug 38233 - FILEOPEN: Background image imported wrong: comes to front and misses transparency and ...
Summary: FILEOPEN: Background image imported wrong: comes to front and misses transpar...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Writer (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
unspecified
Hardware: Other All
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords: filter:docx
Depends on: 85757
Blocks: DOCX-Images
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2011-06-13 02:39 UTC by Michel Rudelle
Modified: 2017-12-08 08:05 UTC (History)
5 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
screen copy from Word of the expected result (205.95 KB, image/jpeg)
2011-06-13 02:59 UTC, Michel Rudelle
Details
original document reduced (760.08 KB, application/vnd.openxmlformats-officedocument.wordprocessingml.document)
2013-12-29 12:44 UTC, Michel Rudelle
Details
comparing 3 screenshots (153.90 KB, image/jpeg)
2013-12-29 12:50 UTC, Michel Rudelle
Details
screen shot in daily20160826 (665.91 KB, image/png)
2016-08-30 13:01 UTC, Cor Nouws
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Michel Rudelle 2011-06-13 02:39:11 UTC
LibreOffice 3.4.0 [OOO340m1 (Build:12)] - locale: FR
Window Seven Edition Familiale Premium SP1 - 64bits

Use the attached file "chien_au_louvre.docx" which was created with Word2011 on MAC:
 - Open this .docx with LibreOffice 3.4.0 (there is just one page)
 - The expected result is in three parts (see the attached screen copy from Word: "chien_au_louvre.jpg"):
     - a picture of a dog in the background
     - a small picture of a statue in the left lower corner
     - a text in the upper right corner
 - What happens on my computer:
   - At the opening, I just see the dog
   - Working with the document does not allow me to retrieve the text and the small picture of the statue.

This was confirmed by others users.
Comment 1 tester8 2011-06-13 02:53:13 UTC
Please reattach file. There is nothing attached.
Comment 2 Michel Rudelle 2011-06-13 02:59:31 UTC
Created attachment 47887 [details]
screen copy from Word of the expected result

And the .docx file created with Word2011 on MAC can be downloaded there:
http://jolishare.com/wXgRWQ76G3
(Sorry, but as I'm not the author of this file, I can't reduce it)
Comment 3 Rainer Bielefeld Retired 2011-06-14 23:11:43 UTC
Reproducible] with reporter's sample document and "LibreOffice 3.4.0  – WIN7  Home Premium  (64bit) German UI [OOO340m1 (Build:12)]": Small image and text are missing.
Might be related to "Bug 34617 - DOCX import: Textbox comes up empty", "Bug 33072 - .docx import - graphics missing (JPEG), wordart messed up", "Bug 35324 - FILEOPEN: In particular .docx pictures arrangement wrong"

@Cédric:
Please feel free to reassign if it’s not your area.
Comment 4 Rainer Bielefeld Retired 2012-12-26 16:10:23 UTC
Back to list due to facts
Comment 5 Jorendc 2013-12-28 23:34:37 UTC
Test document isn't downloadable anymore (see comment 2)

Placing in NEEDINFO because we really need a test document which can reproduce this behavior.

@bug reporter: please retest with an updated version of LibreOffice (http://www.libreoffice.org/download), if still reproducible: please reattach document.
Comment 6 Michel Rudelle 2013-12-29 12:44:12 UTC
Created attachment 91282 [details]
original document reduced

I could reduce the document using Word2010 on W7, here it is.
Comment 7 Michel Rudelle 2013-12-29 12:50:23 UTC
Created attachment 91283 [details]
comparing 3 screenshots

I gathered in a single doc 3 results and you can see that we have not the same result as we obtain with Word2010.
The main issue with latest versions (4.1.4 & 4.2.0)is that we have now 3 pages instead of one.
Comment 8 Jorendc 2013-12-29 13:32:56 UTC
Thanks for providing the needed information :-)!

Lets mark this back to NEW, because now a test document is attached.

(In reply to comment #7)
> The main issue with latest versions (4.1.4 & 4.2.0)is that we have now 3
> pages instead of one.

I can reproduce this behavior, tested using Windows 8.1 with LibreOffice Version: 4.3.0.0.alpha0+
Build ID: 5be7ec4193b892e5643ff5f3f2e6755319569190
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2013-12-27_23:55:02

Kind regards,
Joren
Comment 9 QA Administrators 2015-04-19 03:22:00 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 10 Michel Rudelle 2015-04-24 18:17:54 UTC
The result is still wrong, but I'm not sure this would be beneficial to seek the resolution. I have no need, and I see that my current version of LibreOffice gives a pretty good result with docx documents created with Word 2013 (without image). And much better result than reading the same document with Word 2010 !
I suggest to set the status to RESOLVED - WONTFIX
What do you think?

LibO 4.4.2.2 - Vista-32b

Kind regards,
Michel
Comment 11 Cor Nouws 2016-08-30 12:59:26 UTC
When opening attachment 91282 [details] from comment #6 in a recent daily (20160826), then change anchoring to paragraph and set wrapping to background, makes the situation much better..
Comment 12 Cor Nouws 2016-08-30 13:01:23 UTC
Created attachment 127078 [details]
screen shot in daily20160826
Comment 13 QA Administrators 2017-12-08 08:05:44 UTC
** Please read this message in its entirety before responding **

To make sure we're focusing on the bugs that affect our users today, LibreOffice QA is asking bug reporters and confirmers to retest open, confirmed bugs which have not been touched for over a year.

There have been thousands of bug fixes and commits since anyone checked on this bug report. During that time, it's possible that the bug has been fixed, or the details of the problem have changed. We'd really appreciate your help in getting confirmation that the bug is still present.

If you have time, please do the following:

Test to see if the bug is still present with the latest version of LibreOffice from https://www.libreoffice.org/download/

If the bug is present, please leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.
 
If the bug is NOT present, please set the bug's Status field to RESOLVED-WORKSFORME and leave a comment that includes the information from Help - About LibreOffice.

Please DO NOT

Update the version field
Reply via email (please reply directly on the bug tracker)
Set the bug's Status field to RESOLVED - FIXED (this status has a particular meaning that is not 
appropriate in this case)


If you want to do more to help you can test to see if your issue is a REGRESSION. To do so:
1. Download and install oldest version of LibreOffice (usually 3.3 unless your bug pertains to a feature added after 3.3) from http://downloadarchive.documentfoundation.org/libreoffice/old/

2. Test your bug
3. Leave a comment with your results.
4a. If the bug was present with 3.3 - set version to 'inherited from OOo';
4b. If the bug was not present in 3.3 - add 'regression' to keyword


Feel free to come ask questions or to say hello in our QA chat: https://kiwiirc.com/nextclient/irc.freenode.net/#libreoffice-qa

Thank you for helping us make LibreOffice even better for everyone!

Warm Regards,
QA Team

MassPing-UntouchedBug