Bug 69568 - FILEOPEN: "File in use" by double click on odt/ods-files located at NAS using W7 explorer
Summary: FILEOPEN: "File in use" by double click on odt/ods-files located at NAS using...
Status: RESOLVED DUPLICATE of bug 67534
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: UI (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
4.1.1.1 rc
Hardware: Other Windows (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard: BSA
Keywords:
Depends on:
Blocks:
 
Reported: 2013-09-19 10:24 UTC by axel.wunsch
Modified: 2013-11-04 14:08 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:
Regression By:


Attachments
PIDs at installation - W7 EXPLORER stopped LibreInstallation ! (155.03 KB, image/jpeg)
2013-09-19 10:24 UTC, axel.wunsch
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description axel.wunsch 2013-09-19 10:24:13 UTC
Created attachment 86133 [details]
PIDs at installation - W7 EXPLORER stopped LibreInstallation !

odt/ods-files stored at NAS cannot opened for write-access, using double click at W7 explorer !

However ....
- files could be opened out of LIBRE-Menue "open file"
- file could be opened by double click out of FreeCommander instead of W7 explorer
- LibreOffice files stored as DOC-File instead of ODT could be opened at W7 explorer w/o problems !

Looks like, that ODT/ODS-File are blocked by explorer as unknown user !

During tests (Deinstallation and new installation actual version) attached error messages appears first time - closing these PIDs continued installation, problem however still existing.

              
Operating System: Windows 7
Version: 4.1.1.1 rc
Comment 1 ign_christian 2013-09-19 14:08:54 UTC
Hi.. Please see Bug 67534, Bug 67885, Bug 68082. Perhaps a duplicate?
Comment 2 bfoman (inactive) 2013-09-19 17:02:35 UTC
And bug 69123.
Comment 3 bfoman (inactive) 2013-09-19 17:06:17 UTC
(In reply to comment #0)
> During tests (Deinstallation and new installation actual version) attached
> error messages appears first time - closing these PIDs continued
> installation, problem however still existing.

This is bug 69043.
Comment 4 Maxim Monastirsky 2013-09-19 19:47:01 UTC
(In reply to comment #3)
> (In reply to comment #0)
> > During tests (Deinstallation and new installation actual version) attached
> > error messages appears first time - closing these PIDs continued
> > installation, problem however still existing.
> 
> This is bug 69043.
Or Bug 69066
Comment 5 Maxim Monastirsky 2013-11-02 17:11:00 UTC
Both problems described here are a duplicates of already existing bugs, so closing this one.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 67534 ***
Comment 6 axel.wunsch 2013-11-04 13:40:35 UTC
Hi,
what is the solution they provide (RESOLVED) ? 

Version 4.1.3.2 German does not yet work correct, V 4.2 not available as final or as test version on homepage.

Regards A.Wunsch

From: bugzilla-daemon@freedesktop.org 
Sent: Saturday, November 02, 2013 6:11 PM
To: axel.wunsch@kabelbw.de 
Subject: [Bug 69568] FILEOPEN: "File in use" by double click on odt/ods-files located at NAS using W7 explorer

Maxim changed bug 69568 
      What Removed Added 
      Status UNCONFIRMED  RESOLVED  
      Resolution ---  DUPLICATE  


Comment # 5 on bug 69568 from Maxim 
Both problems described here are a duplicates of already existing bugs, so
closing this one.

*** This bug has been marked as a duplicate of bug 67534 ***
--------------------------------------------------------------------------------
You are receiving this mail because: 
  a.. You reported the bug.
Comment 7 Maxim Monastirsky 2013-11-04 13:46:03 UTC
(In reply to comment #6)
> Hi,
> what is the solution they provide (RESOLVED) ? 
> 
> Version 4.1.3.2 German does not yet work correct, V 4.2 not available as
> final or as test version on homepage.
Hi,
The fix will be included in 4.1.4. In the meantime here is a workaround: Run LibreOffice installation, choose 'Modify' and uncheck the installation of Windows Explorer extensions.
Comment 8 axel.wunsch 2013-11-04 14:08:51 UTC
Thanks ! it works now.
Rgs AW

From: bugzilla-daemon@freedesktop.org 
Sent: Monday, November 04, 2013 2:46 PM
To: axel.wunsch@kabelbw.de 
Subject: [Bug 69568] FILEOPEN: "File in use" by double click on odt/ods-files located at NAS using W7 explorer


Comment # 7 on bug 69568 from Maxim 
(In reply to comment #6)
> Hi,
> what is the solution they provide (RESOLVED) ? 
> 
> Version 4.1.3.2 German does not yet work correct, V 4.2 not available as
> final or as test version on homepage.
Hi,
The fix will be included in 4.1.4. In the meantime here is a workaround: Run
LibreOffice installation, choose 'Modify' and uncheck the installation of
Windows Explorer extensions.
--------------------------------------------------------------------------------
You are receiving this mail because: 
  a.. You reported the bug.