Download it now!
Bug 99192 - SIDEBAR: Drop down lists buttons in content panels sometimes disappear behind tab bar when resizing the sidebar
Summary: SIDEBAR: Drop down lists buttons in content panels sometimes disappear behind...
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: Impress (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
5.1.1.3 release
Hardware: All All
: medium minor
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: Sidebar-UI-UX
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2016-04-09 21:33 UTC by Henrik
Modified: 2020-10-01 20:45 UTC (History)
2 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
Narrow sidebar (450.30 KB, image/png)
2016-05-09 12:02 UTC, Henrik
Details
Wide sidebar (442.47 KB, image/png)
2016-05-09 12:03 UTC, Henrik
Details
Narrow with problem specified (450.49 KB, image/png)
2016-05-09 12:10 UTC, Henrik
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Henrik 2016-04-09 21:33:33 UTC
Instructions to reproduce:
1. Open Impress
2. Insert image
3. Make sure that at least the 'Shadow', 'Graphic', and 'Position and Size' content panels are open in the sidebar.
4. Resize the sidebar so that it becomes as narrow as possible.
5. Notice how the right side of the drop down lists in the 'Shadow' panel disappears behind the tab bar.

Interestingly it only does this in some specific configurations of the content panels in the sidebar. It also happens sometimes to each of the other content panels, but it depends on the configuration. Furthermore, the 'Line' content panel seems to have its content centered instead of aligned to the right as the other content panels.

This bug appears both in 5.1.1 and the latest development build.

Version: 5.2.0.0.alpha0+
Build ID: ef34535ceb60d7d63b8d8671e4c6e9e43ffbd17d
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.19; UI Render: GL; 
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2016-03-27_09:52:41
Comment 1 Buovjaga 2016-04-23 15:57:09 UTC
Does the problem persist, if you disable this and restart: Tools - Options - LibreOffice - View - Use OpenGL for all rendering?

Set to NEEDINFO.
Change back to UNCONFIRMED after you have provided the information.
Comment 2 Henrik 2016-04-29 15:18:01 UTC
Yes, it happens no matter whether OpenGL is enabled or not.
Comment 3 Buovjaga 2016-05-09 10:41:16 UTC
I don't see the problem.

Maybe you could attach a screenshot.

Win 7 Pro 64-bit, Version: 5.1.2.2 (x64)
Build ID: d3bf12ecb743fc0d20e0be0c58ca359301eb705f
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.1; UI Render: default; 
Locale: fi-FI (fi_FI)

Version: 5.2.0.0.alpha1+
Build ID: 3d27afd26f7b85c46a7c7d08498000b9dbcea1c8
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.1; UI Render: default; 
TinderBox: Win-x86@42, Branch:master, Time: 2016-05-09_02:42:15
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 4 Henrik 2016-05-09 12:02:39 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 5 Henrik 2016-05-09 12:03:47 UTC
Created attachment 124931 [details]
Wide sidebar

Version: 5.2.0.0.alpha1+
Build ID: e76d458422b0f0f713cc17bf47ca94c33ac570a7
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.19; UI Render: default; 
TinderBox: Win-x86@39, Branch:master, Time: 2016-05-03_06:32:27
Locale: da-DK (da_DK)
Comment 6 Henrik 2016-05-09 12:10:26 UTC
Created attachment 124932 [details]
Narrow with problem specified

As you can see, the drop down menu buttons have disappeared behind the tab bar.
Comment 7 Buovjaga 2016-05-13 14:07:41 UTC
I had a hunch and confirmed: this needs at least Windows 8!!

Win 8.1 32-bit
Version: 5.2.0.0.alpha1+
Build ID: 16777b6bb0267c2b0602f1007a1e1fecac81329b
CPU Threads: 4; OS Version: Windows 6.2; UI Render: default; 
TinderBox: Win-x86@62-merge-TDF, Branch:MASTER, Time: 2016-04-29_05:45:00
Locale: fi-FI (fi_FI)
Comment 8 QA Administrators 2017-05-22 13:39:06 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 9 Henrik 2017-05-23 11:09:32 UTC
Bug still present in LibreOffice 5.3.3.2 (32-bit) on Windows 10.
The problem is present with or without using OpenGL.
Comment 10 QA Administrators 2018-09-24 02:49:16 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 11 Henrik 2018-09-26 13:56:34 UTC
Still present in current versions on both MacOs and Linux. Haven't tested Windows.


Version: 6.2.0.0.alpha0+
Build ID: 9927a3ab9edec7ae9f41ecaa8025a2a920321997
CPU threads: 4; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: kde4; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@70-TDF, Branch:master, Time: 2018-09-24_21:57:44
Locale: da-DK (da_DK.UTF-8); Calc: threaded


Version: 6.1.1.2
Build ID: 5d19a1bfa650b796764388cd8b33a5af1f5baa1b
CPU threads: 8; OS: Mac OS X 10.13.6; UI render: default; 
Locale: da-DK (da_DK.UTF-8); Calc: group threaded
Comment 12 QA Administrators 2019-09-27 03:05:01 UTC Comment hidden (obsolete)
Comment 13 Henrik 2019-10-17 11:52:29 UTC
Still present in latest development build on Linux with KDE5.

Version: 6.4.0.0.alpha0+
Build ID: bb11efa477b6700744560d3999190c65d016600b
CPU threads: 4; OS: Linux 5.0; UI render: default; VCL: kf5; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:master, Time: 2019-09-26_19:53:21
Locale: da-DK (da_DK.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 14 andreas_k 2020-10-01 20:45:21 UTC
can reproduce but don't know the reason the .ui file work ok.

However I'd like to fix BUG 136073 and this patch should fix also this bug.