Bug Hunting Session
Bug 123623 - LO Calc, Insert -> Hyperlink -> Icons and text looks bad
Summary: LO Calc, Insert -> Hyperlink -> Icons and text looks bad
Status: NEW
Alias: None
Product: LibreOffice
Classification: Unclassified
Component: LibreOffice (show other bugs)
Version:
(earliest affected)
6.3.0.0.alpha0+
Hardware: All Linux (All)
: medium normal
Assignee: Not Assigned
URL:
Whiteboard:
Keywords:
Depends on:
Blocks: KDE Hyperlink-Dialog
  Show dependency treegraph
 
Reported: 2019-02-21 11:16 UTC by Vera Blagoveschenskaya
Modified: 2019-07-19 06:09 UTC (History)
4 users (show)

See Also:
Crash report or crash signature:


Attachments
6-2 view (48.44 KB, image/png)
2019-02-21 11:17 UTC, Vera Blagoveschenskaya
Details
6-3 view (41.12 KB, image/png)
2019-02-21 11:17 UTC, Vera Blagoveschenskaya
Details
Another screenshot on current master (23.21 KB, image/png)
2019-02-23 11:56 UTC, Michael Weghorn
Details
04-05-2019 (248.85 KB, image/png)
2019-05-14 08:51 UTC, Vera Blagoveschenskaya
Details

Note You need to log in before you can comment on or make changes to this bug.
Description Vera Blagoveschenskaya 2019-02-21 11:16:35 UTC
Description:
LO Calc, Insert -> Hyperlink -> Icons and text looks bad 

Steps to Reproduce:
1. Open Calc, Insert -> Hyperlink

Actual Results:
Icons and text looks bad - text is not aligned, icons are too big in 6.2
Please look at the screenshots.

I checked for breeze and breeze (svg) themes. the same result.

$ xdpyinfo | grep -iE '(resol|dimen)' 
  dimensions:    3840x1080 pixels (686x193 millimeters)
  resolution:    142x142 dots per inch

Expected Results:
Correct view


Reproducible: Always


User Profile Reset: No



Additional Info:
Reproduced for

Version: 6.3.0.0.alpha0+
Build ID: 8193e697d286595aa62859011761adeb002244e3
CPU threads: 4; OS: Linux 4.19; UI render: default; VCL: kde5; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:master, Time: 2019-02-20_19:53:18
Locale: ru-RU (ru_RU.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

Version: 6.2.2.0.0+
Build ID: ba5e640cc4880ef023b5ea501b1b99e0a3ba25bd
CPU threads: 4; OS: Linux 4.19; UI render: default; VCL: kde5; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:libreoffice-6-2, Time: 2019-02-13_04:26:01
Locale: ru-RU (ru_RU.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 1 Vera Blagoveschenskaya 2019-02-21 11:17:10 UTC
Created attachment 149477 [details]
6-2 view
Comment 2 Vera Blagoveschenskaya 2019-02-21 11:17:25 UTC
Created attachment 149478 [details]
6-3 view
Comment 3 Vera Blagoveschenskaya 2019-02-21 11:20:12 UTC
Also I've checked for another themes: Colibre, Tango - the same result (icons are too big. text is not aligned
Comment 4 Vera Blagoveschenskaya 2019-02-21 11:52:43 UTC
Not reproduced for 

Version: 6.3.0.0.alpha0+
Build ID: 8193e697d286595aa62859011761adeb002244e3
CPU threads: 4; OS: Linux 4.19; UI render: default; VCL: x11; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:master, Time: 2019-02-20_19:53:18
Locale: ru-RU (ru_RU.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

Not reproduced for 

Version: 6.3.0.0.alpha0+
Build ID: 8193e697d286595aa62859011761adeb002244e3
CPU threads: 4; OS: Linux 4.19; UI render: default; VCL: gtk3; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:master, Time: 2019-02-20_19:53:18
Locale: ru-RU (ru_RU.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

--> Seems it is KDE-specific bug
Comment 5 Michael Weghorn 2019-02-23 11:56:22 UTC
Created attachment 149544 [details]
Another screenshot on current master

It looks better in my case with current master on Debian testing, s. attachment.
Icon Style is set to "Automatic (Breeze)".

Actual behaviour might depend on some resolution, theming,...

$ xdpyinfo
[...]
screen #0:
  dimensions:    3200x1080 pixels (844x285 millimeters)
  resolution:    96x96 dots per inch
[...]

Version: 6.3.0.0.alpha0+
Build ID: c9611c5e6465948de029e9c2fbd17e75ee07d31f
CPU threads: 4; OS: Linux 4.19; UI render: default; VCL: kde5; 
Locale: en-GB (en_GB.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 6 mulla.tasanim 2019-03-13 06:17:53 UTC
Thank you for reporting the bug.
Bug is not reproducible in:


Version: 6.2.1.2 (x64)
Build ID: 7bcb35dc3024a62dea0caee87020152d1ee96e71
CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: default; VCL: win; 
Locale: en-US (en_US); UI-Language: en-US
Calc: CL

Version: 6.3.0.0.alpha0+ (x64)
Build ID: 91cdf22b88a4f7bec243c8fb187627e766d3294c
CPU threads: 4; OS: Windows 6.3; UI render: default; VCL: win; 
TinderBox: Win-x86_64@42, Branch:master, Time: 2019-03-08_00:38:10
Locale: en-US (en_US); UI-Language: en-US
Calc: CL
Comment 7 Xisco Faulí 2019-03-13 18:21:28 UTC
Hi Vera,
Could you please try to reproduce it with a more recent master build from http://dev-builds.libreoffice.org/daily/master/ ?
You can install it alongside the standard version.
I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to 'UNCONFIRMED' if the bug is still present in the master build
Comment 8 Vera Blagoveschenskaya 2019-03-14 07:52:56 UTC
Hello!

Bug is still reproducible for me.

I've checked for the following LO versions:

Version: 6.3.0.0.alpha0+
Build ID: bbc5347be70d11d187cd537dd73cdab584def719
CPU threads: 4; OS: Linux 4.19; UI render: default; VCL: kde5; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:master, Time: 2019-03-03_20:19:18
Locale: ru-RU (ru_RU.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

Version: 6.2.3.0.0+
Build ID: 77cc7463bcd3fe9a6528ed1b0309708608cd1cc7
CPU threads: 4; OS: Linux 4.19; UI render: default; VCL: kde5; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:libreoffice-6-2, Time: 2019-03-13_11:55:49
Locale: ru-RU (ru_RU.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded
Comment 9 Xisco Faulí 2019-03-14 08:31:10 UTC
I can't reproduce it in

Version: 6.3.0.0.alpha0+
Build ID: 17b25fd3df237a64d6a28fbc57b869e080963193
CPU threads: 2; OS: Linux 4.15; UI render: default; VCL: kde5; 
TinderBox: Linux-rpm_deb-x86_64@86-TDF, Branch:master, Time:
2019-03-13_20:42:25
Locale: en-US (en_US.UTF-8); UI-Language: en-US
Calc: threaded

To be certain the reported issue is not
related to corruption in the user profile, could you please reset your
Libreoffice profile ( https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile ) and
re-test?

I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
'UNCONFIRMED' if the issue is still present
Comment 10 Vera Blagoveschenskaya 2019-03-14 08:40:45 UTC
(In reply to Xisco Faulí from comment #9)

> To be certain the reported issue is not
> related to corruption in the user profile, could you please reset your
> Libreoffice profile ( https://wiki.documentfoundation.org/UserProfile ) and
> re-test?
> 
> I have set the bug's status to 'NEEDINFO'. Please change it back to
> 'UNCONFIRMED' if the issue is still present

Removed all from
/home/vercha/.config/libreofficedev/4

and restart LO 6.2, 6.3

Bug is still actual
Comment 11 andreas_k 2019-04-09 09:05:31 UTC
Hi I already saw this behaviour, but I can't reproduce it with 6.2 and master on windows, GTK3 and QT5 backend.

So please check latest daily build and hopefully this issue is fixed.
Comment 12 Michael Weghorn 2019-04-09 11:07:31 UTC
Also, if still reproducible, this might be somehow related to tdf#122263 (but I couldn't reproduce when quickly changing the size of various icon types in Plasma's system settings).
Comment 13 Vera Blagoveschenskaya 2019-05-14 08:51:46 UTC
Created attachment 151393 [details]
04-05-2019

(In reply to Michael Weghorn from comment #12)
> Also, if still reproducible, this might be somehow related to tdf#122263
> (but I couldn't reproduce when quickly changing the size of various icon
> types in Plasma's system settings).

Still reproducible, bad view with minimal size=22 in KDE settings.
See screenshot.
Comment 14 ace_dent 2019-06-14 22:42:04 UTC
Likely due to issues with scaling / high DPI, etc.